Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vår verksamhet

Här hittar du information om Skarsjö förskolas verksamhet, vår vision, hur vi arbetar och hur vår organisation ser ut.

Vår vision

I Rimbo Östra förskoleområde möts vi av engagerade pedagoger med ett gemensamt förhållningsätt utifrån tre dialoger:

  • Positivt bemötande
  • Meningsskapande
  • Tydliga regler och rutiner

Vi förstår vidden av samarbete: vårdnadshavare, barn och pedagoger.
Vi uppmuntrar det kompetenta barnet.
Vi ser möjligheter istället för hinder.
Vi behandlar varandra så som vi själva vill bli behandlade.
Glädjen och enkelheten förenar oss.
Vi har roligt tillsammans.

Vårt arbetssätt

Vår syn på barn utgår från att varje barn är kompetent och nyfiken på att lära. Språk och språkutveckling är en röd tråd som genomsyrar hela förskolan. Vi har även nära till naturen och arbetar med utomhuspedagogik. Vi arbetar med pedagogisk dokumentation på hela förskolan för utveckling och lärande. Där barnens tankar och hypoteser tas till vara och leder våra temaarbeten vidare.

Vi arbetar utifrån läroplanen för förskolan Lpfö18.

Organisation

Skarsjö förskola ligger centralt i Rimbo. Förskolan ligger nära natur och parker och det finns två skolor inom närområdet. Vi har även bibliotek inom gångavstånd. Skarsjö förskola är en förskola med 5 avdelningar uppdelade i två spår, Körsbärspåret och Äppelspåret. Körsbärspåret består av lilla Körsbäret för barn 2-3 år, och stora Körsbäret för barn 4-5 år. Äppelspåret består av lilla Äpplet för barn 2-3 år och stora Äpplet för barn 4-5 år. När barnen börjar på Skarsjö förskola då de är runt ett år så börjar barnen på avdelning Blomman. Redan då barnet börjar på Blomman så tillhör de ett utav spåren, Körsbärsblomman eller Äppelblomman. När det är dags för barnet att flytta upp till nästa avdelning så kommer barnet fortsätta att gå i det spåret under hela sin vistelsetid på förskolan. På skarsjö förskola finns plats för 80 barn. Det arbetar tre pedagoger på varje avdelning, förskollärare och barnskötare, och sedan finns det även förstärkning med resurser där behovet finns.

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.