Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Bra att veta

Här hittar du sådant som är bra att veta om Skarsjös förskola - som våra öppettider, måltider, inskolning och samarbete mellan förskola och föräldrar.

Våra öppettider

Skarsjö förskola har öppet alla vardagar klockan 6.00-18.00. Vi stänger 4 dagar per år för utvärdering och planering och en gång per månad stänger förskolan klockan 16.00 för att vår personal skall kunna ha möten. Alla föräldrar får information i god tid.

Måltider

Maten och måltiderna är en viktig del av vår verksamhet. Vi har ett tillagningskök där vår kokerska lagar all mat från grunden. Mellan klockan 7.30 och 8.00 serveras frukost, varje dag. Klockan 11.15 äter vi lunch och vid 14.00 serveras det mellanmål. När vi har möjlighet brukar vi äta mellanmålet utomhus.

Introduktion

Vi tillämpar föräldraaktiv introduktion, vilket innebär att man är med som förälder/ vårdnadshavare tre hela dagar tid ca 9.00-14.00. Dag fyra och fem kan man lämna om det går bra för barnet. Men man skall vara tillgänglig och snabbt vara på förskolan om barnet är otröstligt. Dag 6-10 brukar fungera bra och föräldern/vårdnadshavare kan i de allra flesta fallen åka till sitt arbete/studera.

Samarbete och inflytande

Du som vårdnadshavare är viktig för oss och vi vill samarbeta med dig om allt som rör ditt barn. Vi tror på öppenhet och tät kommunikation och brukar därför berätta hur dagen har varit när du hämtar ditt barn. Vi uppmanar dig som vårdnadshavare att närvara vid föräldramöten och delta i fester och annat som vi bjuder in till. Det är bra tillfällen att lära känna andra vårdnadshavare och ditt barns kamrater. En gång i månaden skickar vi hem ett månadsbrev med aktuella nyheter och månadens planering. Ni kan följa ert barns utveckling och lärande genom Lärloggarna i Unikum. Vi erbjuder också utvecklingssamtal gällande ditt barn under både höst och vårterminen.

Senast ändrad: 2023-03-07