Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

I huvet på en mattant

Stina Österberg är kokerska på Rådmansö förskola och har ett helhetstänk kring mat och matlagning.

Stina- Rådmansö

Stina

Hon har fyra söner varav två går i mammas, och pappas, fotspår så man kan helt klart säga att mat är ett stort intresse i familjen. Maten som serveras ska självklart vara god och sinnligt för ögat samtidigt som det ska vara så ren mat som möjligt. Fri från socker och tillsatser bland annat. All mat görs från grunden och ska helst vara närproducerad och kravmärkt.

-Vad tycker du är viktigast med barn och mat?

-Att de får prova vanlig, välsmakad mat tidigt och att det  serveras grönsaker som ett naturligt tillskott i maten. Sötade mellanmål, godis och glass är inget som hör hemma på förskolan. Den enda sylten som serveras är lingonsylt som jag gör själv och i den är det lite socker. Det är egentligen bara till gröten på morgonen som det blir sylt.

Det är inga problem att få barnen att klara sig utan sylt eller ketchup. Några pedagogers tankar om maten- maten är alltid genomtänkt, varierande, färgglad, näringsrik och fantastiskt god. Varje dag fotar Stina maten och hänger upp i hallarna så att alla som hämtar kan se vad barnen har ätit

Barnen säger att de älskar broccolisoppan och makaronipuddingen. Löksoppan är inte så god, man får tårar i ögonen när man skalar lök.

 

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.