Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

PhiloSophia förskola

Vi är en nystartad förskola som siktar på att öppna hösten 2021.Belägna i den natursköna och lantliga idyllen Finsta Gård, strax utanför Rimbo med Heliga Birgittas bönegrotta som närmaste granne. Vi finns ut med riksväg 77, på mycket bekvämt avstånd till både E4 och E18.
Vi erbjuder utökade öppettider, 06.00-19.00 måndag-fredag och skänker all överbliven mat i matlådor till vårdnadshavare.

Logotyp för Philosophia förskola.

Förskolan PhiloSophia tillämpar ICDP:s Vägledande Samspel som sitt praktiska förhållningssätt i det dagliga arbetet med barn, vårdnadshavare och kollegor; med noll tolerans mot våld, hot och diskriminering, och baserad på FN:s Barnkonvention.

ICDP baserar sitt program på anknytningsteorin som fokuserar på samspelet, och tillhörande anknytning, mellan barn och t.ex. förälder eller pedagog, och hur känslor, tankar och upplevelser vävs samman och formar en grund till vår individuella utveckling, personlighet och sociala kompetens.

I praktiken innebär Vägledande Samspel att pedagogerna skall uppskatta och bemöta varje barn med utgångspunkt på deras trygghet och intressen – utan trygghet kan ingen människa växa eller utvecklas!

Pedagogerna på PhiloSophia förskola uppskattar och bemöter samtliga barn med likvärdig respekt, hänsyn och omtanke. Vi talar inte över huvudet på barnen, eller favoriserar någon t.ex. då konflikter uppstår. Vi uppmuntrar, vägleder och utmanar barnen att försöka själva och utveckla sin självständighet.
Vi anpassar återkommande undervisningen och gör den tillgänglig, för samtliga barn på förskolan. Pedagogerna ansvarar för att stimulera, undervisa och tillgodose samtliga barns behov under hela dagen.
Förskolan drivs av en ekonomisk förening som också agerar ledningsgrupp tillika arbetsgivare på förskolan. Föreningen består av Maria Österberg (förskollärare, rektor), Joakim Lundgren (beteendevetare) och Benkt Lundgren (pensionerad journalist, tidigare grundskollärare), som emellan sig har över 40 års erfarenhet av pedagogiskt arbete.

E-tjänsten för placering via Norrtälje kommuns hemsida öppnar inom kort.
Gå in på vår hemsida; www.philosophiaforskola.com och skicka en intresseanmälan för ditt barn idag!

Mer om vår förskola
Webbplats för PhiloSophia förskola
Till Förskoleverksamhet
Kontakt
  • PhiloSophia förskola
  • Finsta Gårdsväg 45
    762 92 RIMBO
Fler kontakter
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.