Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bra att veta

Här hittar du information om Länna förskolas verksamhet, hur vi arbetar och hur vår organisation ser ut.

Öppettider

Från och med 1 augusti 2021 är Länna förskolas ordinarie öppettider 6:00-18:00 alla vardagar. En dag/månad stänger förskolan 16:00 samt 4 vardagar/år har vi stängt hela dagen. Det här är tid som pedagogerna på olika sätt använder för att planera, utvärdera och utveckla vår verksamhet. Alla vårdnadshavare får information om vilka dagar detta gäller i god tid innan.

För dig som är föräldraledig eller arbetslös gäller särskilda regler kring barnets närvarotider. Kommunens regler finns att läsa på norrtalje.se. Se länk nedan. Hos oss på Länna förskola innebär det att om ni har en 15-timmars placering är barnet hos oss måndag, tisdag och onsdag klockan 8:00-13:00 eller 8:30-13:30. Vilken av tiderna beslutas tillsammans med er vårdnadshavare. För er som har valt en 20-timmarsplats, så är schemat måndag och tisdag 8:00-14:30 samt onsdag 8:00-15:00.

Måltider

På vår förskola ser vi matsituationen som ett tillfälle rikt på lärsituationer och samtal. Vi vill att barnen får tillfälle att äta med alla sinnen och strävar mot att skapa lugna och trevliga matsituationer. Maten levereras från Länna skola. Matsedeln hittar du på skolmaten.se, se länk nedan.  Maten som serveras följer livsmedelsverkets rekommendationer. Mer information finns på kommunens hemsida, se länk nedan.

Introduktion

Alla barn och familjer är olika och behöver därför olika mycket tid på sig för att bli trygg med sin förskola. Under introduktionen ges det möjlighet att bli bekant med alla nya kompisar och vuxna. När ditt barn börjar hos oss lägger vi tillsammans med dig upp en plan för den första tiden på förskolan. Introduktionen brukar ta ungefär tre dagar upp till två veckor och vi vill att du som förälder är med på förskolan under den tiden.

Samarbete och inflytande

Du som förälder är viktig för oss och vi vill samarbeta med dig om allt som rör ditt barn. Vi tror på öppenhet och tät kommunikation och brukar därför stämma av hur dagen varit när du hämtar ditt barn. I vår lärplattform Unikum får du regelbundet information från oss med aktuella nyheter, verksamhetsplanering och annat som är bra att veta. Du kan också följa oss på Instagram. Där heter vi lannaforskola.

Länkar

Regler för placering i förskolan
Information om kommunens måltidsverksamhet
Länna förskola på Instagram

Senast ändrad: 2022-05-16
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.