Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Bra att veta

Här hittar du sådant som är bra att veta om Körsbärets förskola - som våra öppettider, måltider, inskolning och samarbete mellan förskola och föräldrar.

Körsbärets förskola

Våra öppettider 

Vi har öppet alla vardagar klockan 6.00 -18.00. Vår förskola stänger 4 dagar per år för utvärdering och planering. Vi stänger klockan 16.00 en gång i månaden för att vår personal ska kunna ha möten då vi reflekterar, planerar och utvecklar vår verksamhet. Alla föräldrar på Förskolan Körsbäret får information om detta via e-post i god tid.

Måltider 

Maten och måltiderna är en viktig del i vår verksamhet. Maten levereras från Grindskolan där kocken David tillagar den tillsammans med sina kollegor. De lagar mat från grunden och använder råvaror som är närproducerade och ekologiska, så långt det är möjligt.

Mellan klockan 7.30 och 8.00 serveras frukost, varje dag. Klockan 11.30 äter vi lunch och vid 14.30 serveras mellanmål. Om vi är på utflykt eller ute och leker på eftermiddagen tar vi ofta med oss mellanmålet och äter utomhus.

Inskolning 

På förskolan Körsbäret använder vi oss av föräldraaktiv inskolning. Detta innebär att förälder eller annan närstående är med barnet på förskolan. Den brukar ta ungefär två veckor och vi vill att du som förälder är med på förskolan de tre första dagarna, ibland mer. Föräldraaktiv inskolning innebär att barnet får träna på att delta i verksamheten, inte på att lämnas. Det innebär också att du som förälder, tillsammans med ditt barn, får en god inblick i verksamheten och får tid att lära känna oss på förskolan.

Samarbete och inflytande 

Du som förälder är viktig för oss och vi vill samarbeta med dig om allt som rör ditt barn. Vi tror på öppenhet och tät kommunikation och brukar därför stämma av hur dagen varit när du hämtar ditt barn. Vi uppmanar dig att delta i de föräldramöten, drop-in fika och festligheter som vi bjuder in till med jämna mellanrum. Det är också bra tillfällen att lära känna andra föräldrar och ditt barns lekkamrater. En gång i månaden får du ett brev från oss med aktuella nyheter, verksamhetsplanering, och annat som är bra att veta. Vi skriver även om vår verksamhet på förskolans blogg: http://medbarnetifokus.blogspot.com samt använder oss av Facebook och Instagram för att synliggöra vår verksamhet för dig och andra föräldrar. Vi tror att detta ger dig en större insyn och delaktighet i den dagliga verksamheten.

Besök av nya familjer

Håller du på att ska söka plats i förskolan till ditt barn? Skulle du vilja komma på besök för att själv kunna bilda dig en uppfattning om förskolan? Någon gång varje termin har vi besökstid för nya familjer. Du är då välkommen hit för att se dig omkring och få möjlighet att ställa dina frågor. Under våren tar vi emot besök: 

  • 12 februari kl. 16.00 - 17.00
  • 12 mars kl. 16.00 - 17.00 

För att vi ska vara säkra på att någon har tid att ta hand om just dig vill vi att du anmäler dig till vår arbetslagsledare:

anna-karin.lindberg@norrtalje.se

tel: 073-9623872

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.