Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bra att veta

Här hittar du sådant som är bra att veta om Frötuna förskola - som våra öppettider, måltider, inskolning och samarbete mellan förskola och vårdnadshavare.

Vy över innemiljön på Frötuna förskolas torg

Öppettider

Frötuna förskolas ordinarie öppettider är 6:00-18:00 alla vardagar. En dag/månad stänger förskolan 16:00 samt 4 vardagar/år har vi stängt hela dagen. Det här är tid som pedagogerna på olika sätt använder för att planera, utvärdera och utveckla vår verksamhet. Alla vårdnadshavare får information om vilka dagar detta gäller i god tid innan.

För dig som är föräldraledig eller arbetslös gäller särskilda regler kring barnets närvarotider. Kommunens regler finns att läsa på norrtalje.se. Se länk nedan. Hos oss på Frötuna förskola innebär det att om ni har en 15-timmars placering är barnet hos oss tisdag, onsdag och torsdag klockan 8:30-13:30. För er som har valt en 20-timmarsplats, så tillkommer samma tider även på måndag eller fredag. Vilken av dagarna beslutas tillsammans med er vårdnadshavare.

Måltider

Maten som serveras på förskolan lagas på Rodengymnasiet och levereras till vårt mottagningskök. Den följer livsmedelsverkets rekommendationer vilket t.ex. innebär att vi minimerar sockerintaget. Mer information finns på kommunens hemsida, se länk nedan. Här finns också information om hur du går tillväga om ditt barn behöver alternativ kost.

Frukost serveras mellan 7:00 - 7:30.

Ca 9.15 äter vi frukt och 11.30 äter vi lunch.

Mellanmål äter vi 15.00, frukt ges till de barn som är kvar på förskolan efter kl. 17.00. 

Introduktion

Alla barn och familjer är olika och behöver därför olika mycket tid på sig för att bli trygg med sin förskola. Under introduktionen ges det möjlighet att bli bekant med alla nya kompisar och vuxna. När ditt barn börjar hos oss lägger vi tillsammans med dig upp en plan för den första tiden på förskolan. Introduktionen brukar ta ungefär tre dagar upp till två veckor och vi vill att du som förälder är med på förskolan under den tiden.

Samarbete och inflytande

Du som vårdnadshavare är viktig för oss och vi vill samarbeta med dig om allt som rör ditt barn. Vi tror på öppenhet och tät kommunikation. Vi uppmanar dig att delta i de olika aktiviteter som vi bjuder in till med jämna mellanrum. Det är också bra tillfällen att lära känna andra familjer på förskolan. I vår lärplattform Unikum får du regelbundet information från oss med aktuella nyheter, verksamhetsplanering och annat som är bra att veta.

Länkar

Måltider i förskolan - norrtalje.se

Senast ändrad: 2022-05-16
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.