Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vår verksamhet

Här hittar du information om Edsbro förskolas verksamhet, vår vision, hur vi arbetar och hur vår organisation ser ut.

Vår vision

 

I Rimbo Östra förskoleområde möts vi av engagerade pedagoger med ett gemensamt förhållningsätt utifrån tre dialoger:

  • Positivt bemötande
  • Meningsskapande
  • Tydliga regler och rutiner

Vi förstår vidden av samarbete: vårdnadshavare, barn och pedagoger. Vi uppmuntrar det kompetenta barnet. Vi ser möjligheter istället för hinder. Vi behandlar varandra så som vi själva vill bli behandlade. Glädjen och enkelheten förenar oss. Vi har roligt tillsammans.

Vårt arbetssätt

På Edsbro förskola är vi måna om alla barn och vill bemöta och utmana barnen där de befinner sig just nu. Vi vill väcka barnens nyfikenhet och lust att lära genom att vara medforskare till barnen och ha en tillåtande och öppen miljö. Vi har en god arbetsmiljö för både stora och små, som präglas av trygghet och att vi har goda relationer till varandra. Det bidrar positivt till barnens utveckling och lärande. Vi arbetar tematiskt då de olika lärområdena ur läroplanen sträcker sig över hela läsåret.

Edsbro förskola arbetar utifrån Läroplanen Lpfö 18.

Organisation

Edsbro förskola är en av tre förskolor i Rimbo Östra förskoleområde. Vår förskola är inrymd i ett vackert tvåvåningshus byggt 1925, ombyggt och anpassat till förskoleverksamhet 1991, men med den gamla charmen bevarad. Vi har en härlig gård med både skog, stora gräsytor och olika lekmaterial som stimulerar barnens fantasi. I trädgården finns bärbuskar och fruktträd. Edsbro förskola rymmer 38-40 barn i åldrarna 1-5 år. Det arbetar ca 9-10 pedagoger på förskolan, förskollärare och barnskötare. Barnen delas in i åldersgrupper med Lilla Björnens barn i ålder 1-3 år på nedre plan och på  övervåningen har Stora Björnen barn i ålder 3-5 år. Barnen delas sedan i mindre temagrupper så att undervisningen kan bedrivas i lugna och trygga lärmiljöer både inne och ute.

Senast ändrad: 2014-06-11
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.