Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Pauline Gibbons 16-17 augusti 2016

Professor Pauline Gibbons från Australien har en gedigen kunskap och erfarenhet av språkutvecklande arbete för alla barn och elever och anses särskilt kunnig i hur lärarens arbete med nyanlända barn och elever kan läggas upp. Under två dagar, 16-17 augusti 2016, presenterar professor Gibbons två olika föreläsningar, för två olika målgrupper. Den ena föreläsningen är dubblerad.

Pauline Gibbons

Presentation från "Föreläsning A" finns här.

Presentation från "Föreläsning B" finns här.

I Norrtälje kommuns satsning av forskningsföreläsningar är vi nu stolta att presentera professor Pauline Gibbons från Australien. Föreläsningen kommer att vara obligatorisk för lärare i grundskolan och gymnasiet i Norrtälje kommun. Vi välkomnar - som vanligt - även deltagare från andra kommuner!

FÖRELÄSNING A
Målgrupp: Skolledare och lärare från och med grundskolan till och med vuxenutbildningen, oavsett undervisningsämne.
Innehåll: Föreläsningen lyfter såväl ny forskning som innehållet från professor Gibbons två böcker Stärk språket, stärk lärandet: Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt för och med andraspråkselever i klassrummet samt Lyft språket, lyft tänkandet: språk och lärande. Deltagarna får ta del av praktiska exempel och idéer för lärandesituationerna.

  • OBS FULLT: 16 augusti klockan 13:30-16:30 (obligatorisk för lärare i grundskolan och anställda av Norrtälje kommun) OBS DENNA FÖRELÄSNING FULLBOKAD.
  • PLATSER KVAR: 17 augusti klockan 13:30-16:30 (obligatorisk för lärare i gymnasiet och anställda av Norrtälje kommun).

 

FÖRELÄSNING B
Målgrupp: Nyckelpersoner såsom förstelärare, arbetslagsledare och skolledare från och med förskola till och med vuxenutbildning.
Innehåll: Hur kan ledare stötta lärares arbete och kompetensutveckling? Deltagarna får ta del av praktiska exempel för angående lärares kompetensutveckling, skolans organisation och bearbetning av läroplaner.

  • PLATSER KVAR: 17 augusti klockan 08:30-11:30

 

Plats: Roslagsskolans aula, Bältartorpsgatan 7 i Norrtälje.
650 kr + moms per föreläsning.
Anmäl dig här.

För er som vill för- eller efterbearbeta föreläsningarna rekommenderar vi följande litteratur, på länkarna finns också studiehandledningar och relaterade filmer:

 

Kontaktpersoner:

Charlotta Andersson, skolutvecklare
charlotta.andersson@norrtalje.se
0739 62 32 52 eller 0176 28 41 59

Jane Tuominen, skolutvecklare
jane.tuominen@norrtalje.se
0739 62 32 50 eller 0176 28 41 57

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.