Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Eva Norén 28 september 2016

Fokus på flerspråkiga matematikklassrum. Föreläsning som ingår i Norrtälje kommuns satsning med forskningsseminarier.

Eva Norén

Presentation från föreläsningen finns här.

Eva Norén är lektor i matematikämnets didaktik på Stockholms universitet. Hon forskar om matematikundervisning i flerspråkiga matematikklassrum. En utgångspunkt är att elever är vana att lära på sitt modersmål och att modersmålet kan ses som en resurs för elevernas fortsatta lärande i matematik. En annan utgångspunkt är språkutvecklande arbetssätt i matematik.

Forskningsintresset berör flerspråkiga elevers möjligheter att ta utrymme som engagerade och lärande individer i matematikklassrummet. Eva har även presenterat sin forskning om flerspråkiga elever, bedömning och jämlikhet vid ett antal konferenser under senare år, liksom publicerat ett paper om nyanlända elever.

 

Målgrupp: Lärare och skolledare från och med förskola till och med vuxenutbildningen. Innehållet berör lärare som undervisar i matematik, men även i andra ämnen.

Kostnad: Föreläsningen är kostnadsfri för dig som är anställd av Norrtälje kommun. För övriga är kostnaden 400 kronor (+ moms).  Anmälan är bindande men inte personlig.

Tid: 28 september 2016, klockan 15:00-17:00.

Plats: Roslagens Sparbank, Danskes gränd 2, Norrtälje, plan 2. Ingång "runt hörnet" till vänster om entrén till banken, från Kyrkogatan.

Kontaktpersoner:

Charlotta Andersson, skolutvecklare
charlotta.andersson@norrtalje.se
0739 62 32 52 eller 0176 28 41 59

Jane Tuominen, skolutvecklare
jane.tuominen@norrtalje.se
0739 62 32 50 eller 0176 28 41 57

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.