Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hej!

Att säga "-Hej!" till varandra, är en del av vår gemensamma värdegrund.

Utanförskap börjar med tystnad. Det kan börja med att inte säga hej till en person som kliver in i ett rum. "-Hej!" har ett stort symboliskt värde som en ömsesidig respekt och vänlighet - jag ser dig. Jag finns, du finns. För vad händer med oss människor när vi känner oss sedda och bekräftade?

Under vecka 39 2019 kommer Trygg i Norrtälje kommun (TiNK) säga "-Hej!" på lite olika (hemliga) platser runt om i kommunen. Framför allt för att lyfta kommunorganisationens gemensamma värdegrund: Invånaren först, Höga förväntningar, och inte minst Allas lika värde där att bli hälsad på är en viktig del av ett inkluderande förhållningssätt. Att bli bekräftad som individ men också på arbetsplatsen, i samhället. Oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnicitet, religion, funktionsnedsättning och sexuell läggning. Det är en bekräftelse på att man är en del av något större än sig själv och deltar på samma villkor i livet som vem som helst. Vi ser olikheter som en tillgång och styrka.

Och om du ser TiNK på stan i sina röda hej-tröjor, kom fram och säg "-Hej!"

Det går inte att bortse från vad ett "-Hej!" förmedlar. Det likställer och förenar människor och på längre sikt gör det oss starkare som invånare. Genom ett "-Hej!" minskar vi distansen mellan människor, vilket påverkar vårt civilkurage och vår hjälpsamhet även mot människor vi inte känner. För hur ska folk som lärt sig att distansera sig från andra kunna hjälpa varandra i framtiden? 

Att inte hälsa på någon behöver inte bero på dumhet eller elakhet. Det kan handla om kultursyndromet: individsamhället, social fobi, ointresse, stress eller tidsbrist. Men oavsett om det är jobbigt eller ej, om du är trött, stressad eller osocial, så gör du alltid rätt i att hälsa på människorna runt omkring dig.

Synliggör varandra och säg:

"-Hej!"

Senast ändrad: 2019-09-13
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.