Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Söka språkintroduktion på gymnasiet

I den här guiden berättar vi hur du som precis har kommit till Sverige söker till språkintroduktion på gymnasiet. Språkintroduktion är en intensivutbildning i svenska språket.

Steg i guiden:

'

Bra att veta

Du som är mellan 16 och 20 år kan söka till språkintroduktion på gymnasiet. De skolor som erbjuder språkintroduktion är Rodengymnasiet och Carl Wahren gymnasiet.

Om du har permanent uppehållstillstånd kan du påbörja utbildningen senast det första kalenderhalvåret det år du fyller 20 år. 

Om du är asylsökande eller har ett tidsbegränsat uppehållstillstånd måste du påbörja din utbildning innan du fyllt 18 år.

Läs mer under Stöd och omsorg hur Migrationsverket anvisar en kommun ansvaret för elevs boende och omsorg. 

Så här söker du

Skicka blanketten tillsammans med kopia av giltigt LMA-kort

Vad händer sen?

Skolan kommer att kontakta dig eller din kontaktperson när startdatum och placering är bestämt. Du har rätt till en placering i skolan senast 1 månad efter ankomst.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.