Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Söka förskola eller familjedaghem

Den här guiden visar hur du söker plats för ditt barn i förskola och annan pedagogisk verksamhet. Det kan du göra så fort ditt barn har ett personnummer.

Steg i guiden:

Bra att veta om plats

Här hittar du några vanliga frågor och svar om plats i förskola och familjedaghem. 

När har mitt barn rätt till en plats?

  • Om du arbetar eller studerar
  • Om du är arbetslös
  • Om du är föräldraledig
  • Om ditt barn har fyllt tre år har det rätt till 525 timmar om året
  • Om ditt barn av andra skäl har behov av en plats

 

Gör så här

  • Om ditt barn är folkbokfört i Norrtälje kommun kan du logga in på e-tjänsten för vårdnadshavare och beställa ett användar-id om du inte har ett sådant. 
  • Logga in och ansök om plats. Rangordna platserna om du söker fler. 
  • Registrera barnets närvarotider, schema och dina aktuella inkomstuppgifter i e-tjänsten. Vi behöver ha dessa uppgifter senast en månad innan barnet ska börja i verksamheten. Du ansvarar också för att meddela förändringar i schema och inkomst till oss när det blir aktuellt.    
  • Glöm inte att fylla i eller uppdatera dina kontaktuppgifter, så att vi kan snabbt kan meddela dig när vi har ett erbjudande om plats.

Vad händer sen?

När någon av de verksamheter du valt har ett erbjudande om plats till dig får du som har ett barn som är folkbokfört i Norrtälje kommun ett meddelande via sms och e-post. Det är därför viktigt att du registrerar dina kontaktuppgifter på e-tjänsten. Du svarar på erbjudandet i vår e-tjänst och du har två veckor på dig.

Då du svarar ja till ett erbjudande tackar du automatiskt nej till de alternativ du gett lägre prioritet i din ansökan.

Du som är vårdnadshavare och folkbokförd på annan adress än barnet får också ett placeringserbjudande via sms eller e-post, eller post om du inte har registrerat dina kontaktuppgifter. 

Du som vårdnadshavare ska ha tackat ja till platserbjudandet innan inskolningen påbörjas. Detta gäller båda vårdnadshavarna om ni inte bor tillsammans. Du planerar inskolning direkt med verksamheten.

När du som vårdnadshavare tackat ja, innebär det att du accepterar de regler för placering som vi har i Norrtälje kommun. 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.