Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ändra inkomstuppgift för förskola och familjedaghem

Här hittar du riktlinjer för hur din inkomst styr avgiften i förskola och i familjedaghem. Du får också vägledning i hur du gör dina uppdateringar i vår e-tjänst.

Steg i guiden:

Bra att veta

  • Det är din inkomst som styr vad du ska betala för ditt barns fritidsplats. Om du är gift eller är sambo räknas era inkomster ihop. Det är lön före skatt, bruttoinkomst, och andra skattepliktiga inkomster som räknas. Inkomst av näringsverksamhet räknas som lön. Även inkomst av arbete utomlands räknas in i avgiftsunderlaget.
  • Det är du som ansvarar för att uppdatera de uppgifter du lämnat. Du ska uppge din månadsinkomst.
  • Även du som saknar inkomst, till exempel studerar eller har försörjningsstöd, måste meddela det. 
  • Även inkomst av arbete utomlands ska anmälas.
  • Om ditt barn bor växelvis hos dig och barnets andra vårdnadshavare, får ni varsin faktura. Avgiften grundar sig på det schema som var och en har lämnat in. Den sammanlagda avgiften för ditt barns plats kan aldrig överstiga högsta avgiften för en plats enligt reglerna för maxtaxa.
  • Du kan ändra inkomsten högst två månader bakåt i tiden. 

 

Vid en årlig inkomstjämförelse jämförs hushållets deklarerade inkomst med den avgift som debiterats, därför är det viktigt att du anmäler rätt inkomst och även uppdaterar förändringar vid behov.

Läs mer om inkomst och avgift i  

regler för placering i förskola  

 

Gör så här

  • Räkna ut hushållets sammanlagda inkomst före skatt. Ange den nya inkomsten i e-tjänsten för vårdnadshavare. Du kan också kontakta Norrtälje kommuns kontaktcenter.
  • När du anmäler eller ändrar inkomst via e-tjänsten för vårdnadshavare kan du få en bekräftelse på att vi mottagit din anmälan om du vill.
  • Du kan alltid se vilken inkomstuppgift du lämnat när du loggar in på e-tjänsten.
  • Om avgiften påverkas av din inkomständring så ser du det på fakturan. Din avgift justeras i så fall från det datum du uppgett att inkomsten ändrades.

 

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.