Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Boka tid för bekräftelse av faderskap och föräldraskap

I denna e-tjänst kan ni som är sammanboende och väntar barn eller har fått barn lämna uppgifter och boka tid för att bekräfta faderskap/föräldraskap.

Från och med 1 januari 2022 bekräftas fader- föräldraskap digitalt via Skatteverket inom de 14 första dagarna efter barnets födelse. Följ länk: Bekräfta att du blivit förälder | Skatteverket

För mer information om bekräftelse av fader- och föräldraskap  Bekräfta faderskap och föräldraskap (norrtalje.se)

Om ni inte är sammanboende eller om det är oklart vem som är barnets andra förälder, kontakta familjerätten för mer information och tidsbokning.


 
Fastställande av fader/föräldraskap görs digitalt direkt hos Skatteverket de 14 första dagarna efter barnets födelse. Därefter kan ni via e-tjänsten ansöka om fastställande av fader/föräldraskap hos Familjerätten.
Bekräftelsen görs skriftligt vid ett besök hos Familjerätten, socialtjänsten i Norrtälje Kommun, förutsatt att den som föder barnet är folkbokförd i Norrtälje Kommun.

Observera att föräldraskapsbekräftelsen godkänns och skickas till skatteverket först efter barnets födelse. Det innebär att barnets andra förälder inte registreras i förväg hos folkbokföringen, oavsett om besöket hos familjerätten skett före barnets födelse.


Här kan ta del av mer information om faderskap/föräldraskap

1
Starta E-tjänsten

Bra att tänka på!

För att kunna använda denna e-tjänst behöver du ha följande uppgifter tillgängliga:

  • BankID/E-legitimation
  • Personuppgifter och kontaktuppgifter till båda föräldrarna
  • Om barnet inte är fött anges beräknat födelsedatum. Ni kan tidigast boka en tid för besök i graviditetsvecka 23
  • Om barnet är fött anges personnummer, födelsevikt i gram och var barnet föddes (sjukhus)
  • Observera att om födande förälder har varit folkbokförd i annan kommun innan födseln och faderskapet eller föräldraskapet redan är bekräftat i den kommunen är det också den kommunen som ska godkänna faderskapet när barnet är fött. Vänligen ta kontakt med tidigare kommun där ni varit på besök.

Kontakta oss på Familjerätten genom att ringa till kommunens kontaktcenter och be om att få bli kopplad till en faderskaps- eller föräldraskapshandläggare.
Telefon kontaktcenter: 0176 710 00

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.