Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Begäran om hemtjänst vid tillfällig vistelse i Norrtälje kommun

Här kan respektive bosättningskommun begära hemtjänst och trygghetslarm för sina invånare som redan har beviljade hemtjänstinsatser och trygghetslarm, men som tillfälligt kommer att vistas i Norrtälje kommun.

I samband med att uppgifter för denna e-tjänst fylls i, begär bosättningskommunen verkställighet av Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje (nedan benämnd KSON) enligt Socialtjänstlagen 2 a kap 6 § och tar samtidigt på sig ansvaret för att ersätta KSON för verkställighetskostnaderna enligt Socialtjänstlagen 2 a kap 7 §.

 

Begäran och uppgifter som efterfrågas ska skickas till KSON via denna e-tjänst 30 dagar före vistelsen. Detta för att insatserna ska kunna planeras i god tid så att den enskilde ska kunna få den hjälp som är beslutad. Det går endast att skicka in uppgifterna via denna e-tjänst.

1
Starta E-tjänsten

Bra att tänka på!

  • Bosättningskommunens beslutade insatser måste vara anpassade till förutsättningarna i bostaden för den tillfälliga vistelsen.
  • Bosättningskommunen blir fakturerad för kostnader om utföraren behöver ta sig till bostaden med taxibåt.
  • Bosättningskommunens biståndshandläggare står för samordningen av kontakterna med vald hemtjänstutförare i Norrtälje. Dels för att diskutera de praktiska detaljerna kring individens hjälpbehov och dels för att ta emot anmälningar om förändrade omsorgsbehov.
  • Bosättningskommunens primärvård ansvarar för att beställa hälso- och sjukvårdsinsatser samt hjälpmedel/hemrehabilitering under den tillfälliga vistelsen. Den enskilde behöver därför ta kontakt med husläkare/vårdcentral/kundvalets hemsjukvård och hemrehabilitering för planering av hälso- och sjukvårdsinsatser och hjälpmedel som behövs under den tillfälliga vistelsen i Norrtälje kommun.
  • Bosättningskommunen informerar den enskilde som har blivit beviljad trygghetslarm om att larmet  måste lämnas tillbaka till Trygghetsjouren i Norrtälje kommun när den tillfälliga vistelsen är avslutad.


Vid frågor - vänligen kontakta mottagningsenheten.

Tel: 0176-714 17
Öppettider: Måndagar, onsdagar, torsdagar och fredagar 09.00 – 12.00 och 13.00 - 15.00 samt tisdagar 10.00 – 12.00 och 13.00 – 15.00.
Dag före röd dag 09.00-12.00

E-post: serviceomsorg@norrtalje.se

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.