Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ansökan om studiehandledning på modersmål

I den här e-tjänsten kan personal från fristående grundskolor och gymnasieskolor ansöka om studiehandledning på modersmål

 

En elev ska få studiehandledning på sitt modersmål eller sitt starkaste skolspråk om det inte är uppenbart obehövligt. Syftet är att eleven ska få hjälp att klara kunskapskraven i skolans olika ämnen. Studiehandledningen ska ske växelvis på modersmål och svenska för att utveckla kunskaper i ämnet och på svenska.
Källa: 3 kapitlet 12 c och 12 i § skollagen.

Här kan du läsa mer om studiehandledning på modersmål

1
Starta E-tjänsten

Bra att tänka på!

  • Du behöver ha E-legitimation/BankID för att kunn använda denna e-tjänst
  • Är du mentor eller ansvarig lärare som skickar in en ansökan kommer du att behöva ange uppgifter om den rektor som ska signera ansökan, för att den ska kunna hanteras av modersmålsenheten. När ansökan skickas in kommer en e-postavisering att skickas till rektor med uppmaning om att logga in på Min sida och signera ansökan digitalt. 

    Uppgifter som behöver lämnas om signerande rektor i e-tjänsten är:
    - Personnummer
    - Namn
    - E-post
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.