Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ansökan om informationssamtal inför tingsrättsprocess (vårdnad, boende och umgänge)

Här kan du ansöka om informationssamtal

Om ni som föräldrar inte kan komma överens i frågor om vårdnad, boende och umgänge på egen hand kan det ibland finnas behov av att väcka tala i Tingsrätten. Detta görs genom en stämningsansökan. För att Tingsrätten ska ta emot din stämningsansökan måste du kunna styrka att du deltagit i informationssamtal på Familjerätten genom ett intyg. Önskvärt är att dessa samtal sker gemensamt med er föräldrar, men kan även ske enskilt.

Under ett informationssamtal ges information om barnets behov av båda sina föräldrar, den rättsliga processen, samt vägledning hur ni ska kunna komma överens utan en tingsrättsprocess som tex genom samarbetssamtal eller gruppverksamhet. Det är en möjlighet för er som föräldrar att gemensamt hitta former och komma överens i frågor rörande barnet. Efter genomfört informationssamtal erhålles intyg på deltagande. Intyget är giltigt i ett år.

 

Här kan du läsa mer om informationssamtal, samarbetssamtal, avtal samt ta del av information gällande vårdnad, boende och umgänge

1
Starta E-tjänsten

Bra att tänka på!

  • Du behöver ha E-legitimation/BankID för att kunna använda denna e-tjänst
  • Du behöver ha tillgång till nedanstående uppgifter för att kunna använda denna e-tjänst:
    - uppgifter om den andra föräldern såsom namn, adress, personnummer och kontaktuppgifter.
    - uppgifter om barnet/barnen såsom namn och personnummer
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.