Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Om coronaviruset, covid-19

Norrtälje kommun och Kommunalförbundet sjukvård och omsorg följer Folkhälsomyndighetens och Region Stockholms rekommendationer. Nulägesbilden upphör att uppdateras efter torsdag den 31 mars klockan 16.00.

Aktuella råd och riktlinjer

• Vaccinera dig • Stanna hemma vid symtom • Undvik trängsel om du är ovaccinerad

Uppdateringar upphör från torsdag 31 mars

Efter torsdag den 31 mars 2022 upphör de veckovisa nulägesbilderna från Norrtälje kommun tillsvidare beroende på att covid-19 från den 1 april 2022 inte längre klassas som allmänfarlig och samhällsfarlig sjukdom. Vi hänvisar då till aktuell information från myndigheterna.

Ta del av information från myndigheterna:

Så här bokar du tid för vaccinering mot covid-19

Du bokar i första hand din vaccinationstid digitalt via appen Alltid öppet. Som ett komplement till den digitala bokningen går det att ringa till regionens telefonbokningstjänst på telefonnummer 08-428 429 30 måndag–söndag kl. 08.00–19.00. Telefonbokningen finns på flera olika språk.

Ladda ner appen Alltid öppet för Apple.
Ladda ner appen Alltid öppet för Android.
Se telefonnummer för bokning av tid för vaccinering.

Läs mer om vaccinationer mot covid-19 på 1177.se.

Boka tid för din vaccination – dessa mottagningar finns i Norrtälje:

Om vaccination mot covid-19

Du som är född 2005 eller tidigare kan boka tid för vaccination mot covid-19. Påfyllnadsdos erbjuds utifrån Folkhälsomyndighetens prioriteringsordning till alla som fick dos 2 för minst tre månader sedan. Dos 3 ges bara till den som fyllt 18 år vid vaccinationstillfället.

En andra påfyllnadsdos (dos 4) ges till vissa prioriterade grupper; de som bor på äldreboende, invånare som har hemsjukvård eller hemtjänst samt invånare som är 80-plus, det vill säga födda 1942 eller tidigare. Det ska ha gått minst fyra månader mellan dos 3 och dos 4.

Dessa råd, rekommendationer och restriktioner gäller just nu

Folkhälsomyndigheten tar löpande beslut om åtgärder för att hindra smittspridningen av covid-19. Genom att följa aktuella råd, regler och restriktioner kan du som individ vara en del av minskad smittspridning och minskat tryck på vården.

Läs gällande åtgärder mot spridning av covid-19 på Folkhälsomyndighetens webbsida.

Senast ändrad: 2022-04-14
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.