Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ny kulturscen i Rimbo

18 januari 2017

Norrtälje kommun väljer att bygga en ny kulturscen i Rimbo med plats för över 300 besökare. Kulturscenen ska byggas i anslutning till den planerade skolan i Rimbo.

– Både Norrtälje kommun och Rimbo har behov av lokaler som är anpassade till scenkonst och som mötesplats. Därför är det väldigt kul att presentera den här satsningen som vi vill göra i Rimbo, säger Ulrika Falk (s), kommunstyrelsens ordförande.

Inom scenkonsten behövs tillgång till anpassade och fungerande arenor i kommunen. Många föreställningar sker idag i lokaler som inte är anpassade för scenkonst vilket kräver stora arbetsinsatser för att göra i ordning lokaler.

– I och med att vi förlägger kulturscenen i anslutning till den nya skolan som ska byggas i Rimbo blir det kostnadseffektivt genom att den byggs i samma entreprenad. Det här ska bli en plats där alla känner sig välkomna, säger Ulrika Falk.

Den planerade kulturscenen ska vara öppen för alla och flexibel för alla möjliga typer av framträdanden och möten. Det ska bland annat finnas loger och avancerad ljus- och ljudteknik för skådespelare, musiker och andra. Genom att den ska byggas i anslutning till skolan kan den användas av eleverna på dagtid och annan verksamhet på eftermiddagar och helger.

Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar om att investera 19 miljoner kronor för att bygga den nya och efterlängtade kulturscenen. Beslut i kommunstyrelsen tas den 30 januari.

För mer information kontakta
Ulrika Falk (s), kommunstyrelsens ordförande, 0176-713 19, ulrika.falk@norrtalje.se

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.