Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Norrtälje kommun satsar på miljöbilar

23 mars 2017

Norrtälje kommun har hittills i år köpt elva gasbilar till kommunens fordonsflotta och kommer att fortsätta satsa på klimatsmarta fordon för att begränsa kommunens klimatpåverkan.

Norrtälje kommun köper från och med 2017 främst in gasbilar när kommunens fordonsflotta ska förnyas. Avsteg från detta kommer endast att ske vid när det finns verksamhetsspecifika krav gasbilar inte lever upp till. Hittills i år har elva gasbilar beställts, varav åtta ska att användas av kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje.

– Det är viktigt att kommunen använder sina resurser på ett sätt som minskar klimatpåverkan, säger Ingrid Landin (MP), kommunalråd i Norrtälje kommun.

Sedan 2016 har det funnits möjlighet att tanka gas i Norrtälje stad vilket har gjort gasbilar har till ett attraktivt alternativ för Norrtälje kommun. Att gå över till alternativa bränslen är en av kommunens strategier för bidra till att minska de fossila koldioxidutsläppen. 

– De bilar som Norrtälje kommun köper in ska hädanefter därför i möjligaste mån drivas av gas, konstaterar Claes Pile, hållbarhetsstrateg Norrtälje kommun. 

Uppdatering 2018: Daniel Klemserud är Norrtälje kommuns nuvarande hållbarhetsstrateg.  

För mer information kontakta:

Ingrid Landin, kommunalråd (Mp)
E-post: ingrid.landin@norrtalje.se 
Telefon: 0176 716 37

Daniel Klemserud, hållbarhetsstrateg
E-post: daniel.klemserud@norrtalje.se 
Telefon: 0176- 28 42 79

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.