Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Norrtälje kommun satsar på bostäder i Rimbo

1 juni 2016

Rimbo växer med närmare 400 bostäder! 27 radhus ska byggas i Västertorp, och upp till 350 bostäder planeras i Bålbroskogen.

Rimbo har ett attraktivt läge, och det känns fantastiskt bra att fler kommer få möjlighet att bosätta sig på orten. Det här är viktiga projekt både för att möta efterfrågan på bostäder och för Rimbos utveckling.

- Ulrika Falk (S), kommunstyrelsens ordförande.

I Västertorp har kvarteret Solskenet 7 och Åskmolnet 1 köpts av Västertorp exploatering AB, som delägs av Credentia och Roslagens byggentreprenad. Företaget planerar att bygga 27 radhus i området, med start under sommaren 2016. Inflyttning beräknas ske under 2017.

I Bålbroskogen norr om Bålbroskolan har Credentia AB och Roslagsbostäder AB tillsammans tilldelats en markanvisning som kan komma att resultera i upp till 350 bostäder. Planerna innefattar såväl lägenheter, villor och radhus, och en tredjedel av bostäderna planeras att bli hyresrätter. En detaljplan för området förväntas vara klar under slutet av 2017, och när detaljplanen väl är antagen köper exploatörerna marken. Därefter sker byggstart.

Ärendena kommer att behandlas i kommunstyrelsen den 8 juni. Ärendet om bostäder i Bålbroskogen kommer även att behandlas i kommunfullmäktige den 20 juni.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.