Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Tryggare och snyggare vänthall i Norrtälje

5 december 2017

Kommunstyrelsen beslutade den 27 november att anslå två miljoner kronor för en ombyggnation av Norrtälje busstation. Åtgärderna ska skapa en tryggare och snyggare inomhusmiljö samt en mer inbjudande utemiljö kring busstationen.

Busstationen Norrtälje

I de invånardialoger kommunen har gjort tillsammans med Polisen har det tydligt framkommit att invånarna i Norrtälje kommun uppfattar miljön kring busstationen i Norrtälje som otillräcklig. 

– Det är många invånare som upplever att busstationen och vänthallen är otrygg. Därför är det här beslutet viktigt och en av flera åtgärder som behövs för att få platsen tryggare. Ingrid Landin, (MP) kommunalråd.

Vänthallen byggs nu om med nya sittmöbler, ny LED-belysning, nya informationstavlor både inåt och utåt samt en öppnare planlösning vilket gör vänthallen luftigare och tryggare. Ombyggnationen sker i samverkan med Pressbyrån som investerar i en större butiksyta och därmed bidrar till en öppnare och ljusare vänthall med ett naturligare flöde av människor ut och in genom vänthallen.

Utomhus har ett arbete med att förbättra belysningen redan inletts och ska under arbetets gång kompletteras med nya utomhusmöbler i väderbeständiga och hållbara material. Ombyggnationen beräknas stå klar under 2018.

Arkitektförslag, ombyggnation av vänthallen Norrtälje busstation

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.