Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Utställning kastar nytt ljus på urbaniseringen

25 oktober 2017

Vad är landsbygd, vad är stad, hur ser vi på det och hur definierar det oss? Det är några frågor som ställs i en ny utställning på Norrtälje museum. Kommunens stadsbyggnadsdirektör inviger utställningen torsdagen den 26 oktober.

Norrtälje stad växer så det knakar, med bland annat nya Hamnenprojektet. Men i kommunen finns också en levande landsbygd. I den nya utställningen lyfter åtta konstnärer frågan om urbaniseringsnormen.

Det är åtta unga konstnärer som i utställningen "Mitt ibland" sätter strålkastarljuset på våra normer kring urbanisering och landsbygd. Utställningen visas på Norrtälje museum, och på torsdagens vernissage är det kommunens stadsbyggnadsdirektör Tobias Arvidsson som inviger utställningen.

Med olika konstnärliga uttryck undersöker åtta utvalda konstnärer relationen mellan olika platser och hur de laddas med olika betydelse och makt. Vad är centrum och vad är utkant? Varifrån riktas blicken och vad hamnar i periferin av synfältet? Har platsen betydelse för vilka vi kan vara och hur vi formas? Utställningen tar sig an, utmanar och belyser den urbana normen. Syftet är att väcka tankar och samtal kring frågan på de platser som utställningen besöker.

Utställningen visas mellan den 26 oktober och 3 december på Norrtälje museum, och det är åtta unga konstnärer som gemensamt ställer våra gemensamma normer på ända. Konstnärerna är Karolina Bång & Karin Casimir Lindholm, Sanna Bodén, Mirja Palo, Annie Wahlén, Morteza Golestani, Samantha Ohlanders och Lo Lindström. Vernissagen äger rum torsdagen den 26 oktober, klockan 17:00.

Läs mer om utställningen här.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.