Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Folkomröstning hålls 12 november

13 jun 2017 kl. 11:10

Kommunfullmäktige har beslutat att folkomröstningen om glesbygdsskolor och kommunalt glesbygdsprogram i Norrtälje kommun ska hållas söndag den 12 november i år.

Folkomröstningen har tillkommit på initiativ av ett så kallat folkinitiativ, där mer än 10 procent av de röstberättigade invånarna i kommunen skrivit under en namninsamling. Kommunfullmäktige beslutade den 3 april att folkomröstningen ska hållas och beslutade på mötet den 12 juni att omröstningen ska ske på söndag den 12 november i år.

Den fråga som invånarna i kommunen ska ta ställning kommer att vara samma fråga som ställdes i samband med namninsamlingen: 

Vill du att Norrtälje kommun ska behålla och utveckla alla glesbyggdsskolor samt upprätta ett kommunalt glesbygdsprogram med helhetsperspektiv över kommunens samtliga områden?

Tre vita röstsedlar med ja respektive nej som svarsalternativ, samt en blank röstsedel, kommer tas fram till varje röstberättigad invånare. Frågeställningen ska anges överst på varje röstsedel för ja respektive nej. Röstning kan ske antingen genom att gå och rösta i någon av de omröstningslokaler som kommer finnas den 12 november (se nedan) eller genom förtidsröstning på kommunhuset Ankaret eller på de kommunala biblioteken i Norrtälje, Rimbo, Hallstavik, Väddö, Rodengymnasiet (Norrtälje), Herräng, Bergshamra, Edsbro, Rånäs och Skederid. Förtidsröstningen startar måndag 30 oktober.

Omröstningslokaler
Kommunhuset Ankaret, de kommunala biblioteken i Norrtälje, Rimbo, Hallstavik, Väddö, Rodengymnasiet (Norrtälje), Herräng, Bergshamra, Edsbro, Rånäs och Skederid samt Rådmansö bygdegård i Gräddö, Grisslehamns medborgarhus och församlingsgården på Vätö.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.