Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Å-rummet kring Kvarngårdsparkeringen i Norrtälje stad får en helt ny gestaltning

18 mars 2017

För att skapa en attraktiv miljö, öka tillgängligheten och säkerheten får den östra delen av Norrtälje ån mellan Lilla bron och Kvarngårdsbron samt Kvarngårdsparkeringen en helt ny gestaltning.

Skiss området kring Kvarngårdsparkeringen

Etapp 2

Försköningen och utvecklingen av å-rummet vid Kvarngårdsparkeringen kommer att öka tillgängligheten, säkerheten och trivseln för både invånare och besökare i centrala Norrtälje. Den omfattande upprustningen kommer att ske i två etapper.

Den första etappen, Öströms gränd, påbörjas under sensommaren 2017. Gränden kommer att få ny gestaltning med bland annat ny marksten, nya cykelställ och en sittmöbel med växter i. Även en del av ledmuren i anslutning till Kvarngårdsbron kommer att rustas upp.

I etapp två stabiliseras Kvarngårdsparkeringens mark och den norra delen av ledmuren som sträcker sig mellan Lilla Brogatan och Kvarngårdsbron totalrenoveras, bland annat för att säkerställa vattennivån vid höga och låga flöden i å-rummet och mellan broarna. För att skapa en attraktiv miljö med närkontakt till vattnet, anläggs en platå i olika nivåer som förbindelse mellan broarna nere i ån. Åbotten förbättras, vilket innebär att även havsöringen får en ny miljö att trivas i. Trygghet skapas bland annat genom den innovativa upplevelse belysning som kommer att lysa upp omgivningen.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.