Fler bilder från Norrtälje
#mittnorrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Räddningstjänsten

Räddningstjänsten i Norrtälje kommun arbetar för ett säkrare samhälle som du är en viktig del av. Här får du information om olika områden som kan öka din säkerhet. Du är också välkommen att kontakta oss om du har ytterligare frågor eller om du saknar information om något du tycker är viktigt.

Räddningstjänsten arbetar
Kontakt
Räddningstjänsten

Tillsammans för ett tryggt och säkert Norrtälje

Räddningstjänstens vision är att du som bor i Norrtälje kommun ska vara och känna dig trygg och säker. Därför arbetar vi förebyggande, förutom att vi självklart finns där för dig om olyckan är framme. 

När du ringer 112

När du ringer 112 så kommer du till länets SOS-central. De ser till att Storstockholms räddningscentral, som samordnar räddningsinsatser i vårt område, också hör vad du säger. Ringer du från mobil eller använder bredbandstelefoni är det extra viktigt att du säger varifrån du ringer eftersom telefonnumret inte avslöjar var du befinner dig. Beroende på vad som hänt skickas den hjälp du behöver - polis, räddningstjänst, ambulans, sjöräddning, med flera.

Vi är snabbt på plats

Inom tio minuter når Räddningstjänsten i Norrtälje över hälften av befolkningen, och inom 30 minuter är vi framme hos alla i hela kommunen. Norrtälje är en stor kommun och har därför bemannade stationer på fem olika platser, från Hallstavik i norr till Blidö i söder.
 
För att kunna nå alla på kort tid, kunna rycka ut på flera platser samtidigt och vara uthålliga i en krissituation, så samarbetar Norrtälje kommuns räddningstjänst med räddningstjänst i flera närliggande kommuner. Genom samarbetet kan vi hålla mycket hög beredskap dygnet runt i ett större område och hantera större olyckor som berör flera.

Aktuella larm och händelserapporter

Norrtälje kommuns räddningstjänst larmas och leds operativt från Storstockholms brandförsvarsförbunds räddningscentral. På Twitter kan du följa alla händelserapporter för insatser både i områdena för Norrtälje och Storstockholm.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.