Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Vill du bli kontaktperson eller kontaktfamilj/stödfamilj?

Kontaktperson till ett barn eller en ungdom

Som kontaktperson träffar du ett barn eller en ungdom vanligtvis på fritiden någon eller några kvällar i veckan eller på helgerna. Du kommer att vara som en ”vuxen kompis” som barnet eller ungdomen kan prata och göra olika fritidsaktiviteter med. Här kan du göra en intresseanmälan för att bli kontaktperson till ett barn eller en ungdom.

Kontaktperson till en person med en psykisk och/eller fysisk funktionsnedsättning

Som kontaktperson till en person med fysiska och/eller psykiska funktionsnedsättningar är du en kompis i vardagen. Tillsammans kan ni gå på hockey, gå ut och fika, biobesök, ta en promenad eller bara umgås. Här kan du göra en intresseanmälan för att bli kontaktperson till en person med psykisk eller fysisk funktionsnedsättning.

Kontaktfamilj

Som kontaktfamilj tar du emot ett barn eller ett syskonpar i ditt hem ett antal dygn per månad, kanske även något lov. Gemensamt för alla barnen är att de behöver ett utvidgat nätverk för att de ska fortsätta utvecklas på ett bra sätt. Det är ett mycket uppskattat stöd för många barn och deras föräldrar och kontaktfamiljen blir ofta viktiga personer i barnets liv. Här kan du göra en intresseanmälan för att bli kontaktfamilj till ett barn eller en ungdom.

Stödfamilj till en person med psykisk och/eller fysisk funktionsnedsättning

Som stödfamilj till en person med en funktionsnedsättning tar ni emot personen i ert hem. Stödfamiljen fungerar som ett komplement och ersätter inte barnets eller ungdomens familj. Ni delar med er av era vardagliga rutiner och fritidsaktiviteter. Här kan du läsa  mer om hur du ansöker om att bli stödfamilj till en person med fysisk och/eller psykisk funktionsnedsättning.

Vill du bli kontaktperson eller kontaktfamilj/stödfamilj?

Om du och din familj vill bli kontaktperson eller kontaktfamilj/stödfamilj fyller du i en intresseanmälan för uppdrag via länkarna ovan på den här sidan.

För att skapa de bästa förutsättningarna för barn och ungdomar gör vi en utredning.

En utredning kan bland annat innehålla hembesök, intervjuer och kontroll i olika register.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.