Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Välj ett alternativ nedan
Göm
Starta ny chatt

Aktuell utställning         10/12-22/1

Hermine Keller och Stig Edlund

Norrtälje konsthall är stolta över att få presentera en utställning med Hermine Keller och Stig Edlund.

Välkommen till vernissage lördag 10/12 kl 12-16.
Utställningen invigs kl 13 av konstintendent Helén Hedensjö och konstpedgog Jimmy Gustafsson på Norrtälje konsthall.
 
Lunchvisning:
onsdagar kl 12
21/12 och 18/1

Stig Edlund visar collage och objekt, collagen är ofta från färdiga bilder, vykort, äldre konstverk sammansatta till nya bilder. Han plockar upp skräp och fyller det med en mening, ser dessa ting som något i sig självt men ändå ofullbordat. Runda former återkommer ofta och blir en balansakt, slumpen styr processen som också blir en synlig del i konstverken. Det finns en ömsinthet för material och en tillåtande lekfullhet med referenser till PO Ultvedt som samtidigt speglar människans ömtålighet inför livets villkor.

 Hermine Keller visar skulpterade djur framförallt gjutna i brons. Hon skissar från levande djur som sedan skulpteras grovt och där grovheten blir synonymt med en enkelhet som visar styrkan i hennes uttryck.
En hund som rullar runt beskriver olika tillstånd av glädje, sorglöshet, viljor eller strävan mot något. Hermine skildrar något som hon sett och som hon med känslighet och engagemang formar till något levande och individuellt.

Hermine Keller och Stig Edlund är olika i sina material och uttryck men har en samhörighet i lekfullheten, ömsintheten, seendet och engagemanget i de egna materialen.

 Hermine Keller har utbildat sig på Kungliga konsthögskolan i Stockholm, Konstfack och Canterbury of Fine Art, 1962-1973. Har fått uppdrag till flera konstnärliga gestaltningar och utställningar.

 Stig Edlund har utbildat sig vid Kungliga konsthögskolan i Stockholm 1965-1970 och har ställt ut på olika platser i Sverige.

Båda bor i Norrtälje.

För mer information och pressbilder kontakta; Helén Hedensjö, konstintendent Norrtälje konsthall, 0176-716 75, helen.hedensjo@norrtalje.se
www.norrtälje.se/konsthall

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.