Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Aktuell utställning 28/1-12/3

Jesper Nyrén - Panorama

Jesper Nyrén - Panorama

Vi har den stora glädjen att få presentera konstnären Jesper Nyrén med en ny utställning på Norrtälje konsthall.

Utställningen består av en lång serie små målningar och fotografier samt ett antal större abstrakta målningar som på olika sätt har en koppling till växtlighet och natur. 

I utställningen kommer vi naturen nära med utgångspunkt i närstudier av ytor och färgtoner i landskapet kring konstnärens ateljé.
Utsnitt av ”obetydlig” mark blir till nya scenerier och ger perspektiv på hur vi kan se och uppfatta världen och oss själva. 


Jesper Nyrén undersöker i sitt måleri hur färg och yta skapar rumslighet och hur upplevelsen av ett landskap kan bilda nya rum i måleriet.
I målningarnas visuellt rika och taktila ytor kan vi med blicken och kroppen bli delaktiga i en natur.
I serien av mindre målningar och fotografier pendlar blicken mellan en mikroskopisk gestaltning av naturen, vardagliga betraktelser och färgstudier gjorda på plats i landskapet.

Jesper Nyrén är född i Sala 1979 och bor numera i Norrtälje och Stockholm.
Utbildad vid kungliga konsthögskolan 2002-2007. 

Gjort flera offentliga gestaltningar b l a nya Karolinska sjukhuset i  Solna och är en av de konstnärer som ska gestalta en av Stockholms nya tunnelbanestationer. 

Mottagit flera stipendier nu nyligen av Baertlingstipendiet.

Välkommen till Vernissage lördagen den 28/1 kl 12-16
Björn Springfeldt tidigare chef på Moderna museét inviger utställningen kl 13.

Lördag den 28/1 kl 13-15 konstjunta för hela familjen med Hanna Egge Grandert.
Lunchvisning: onsdagar kl 12, 8/2, 22/2, 8/3.

Onsdag den 8/2 kl 19
Konstnären Jesper Nyrén samtalar tillsammans med konstnär Martin West om hur det är att arbeta med konst i olika miljöer. Martin West arbetar även som projektledare på konstenheten på kulturförvaltningen i Stockholms län. Jesper Nyrén är just nu är aktuell med ett gestaltningsuppdrag i entrén till Nya Karolinska och under 2016 stod det klart att han är en av 12 konstnärer som fått i uppdrag att arbeta fram en helhetsgestaltning till Gullmarsplans nya tunnelbanestation i Stockholm. Kom och ta del av Jesper och Martins funderingar och erfarenheter i ett spännande samtal om hur det är att jobba med konst inomhus som utomhus.

 Passa på att lära dig mer om våra  utställningar i huset. Varje lördag och söndag kl 13 erbjuder vi   introduktionsvisningar i utställningarna. Dessutom har vi öppet i Studion och dukat upp olika material som du kan skapa   med.
Inspirationsmaterial finns också till hands men givetvis får du även   skapa fritt.
Fri entré!

 

För mer information och pressbilder kontakta; Helén Hedensjö, konstintendent Norrtälje konsthall, 0176-716 75, helen.hedensjo@norrtalje.se
www.norrtälje.se/konsthall

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.