Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Aktuell utställning 21/10-3/12

Ola Nilsson - Gränser och Övergångar

Ola Nilsson

Ola Nilsson

Stängt vi byter utställning!

Ola Nilsson - Gränser och Övergångar

Öppnar den 21/10 kl 12-16, invigning kl 13.

Ola Nilsson
Gränser och Övergångar
21/10-3/12 2017

Varmt välkommen till vernissage lördagen 21/10 kl 12-16 Kl 13 invigs utställningen av Helén Hedensjö, konstnärlig ledare på Norrtälje konsthall.
Utställningen presenteras tillsammans med konstnären Ola Nilsson.

Textljudkonstverket startar kl 12.15 och sedan varje kvart över varje hel timme under konsthallens öppettider och pågår ca 45 min.

 

Information om utställningen.
Vi har glädjen att få presentera utställningen Gränser och Övergångar med Ola Nilsson. Gränser och Övergångar är ett textljudverk och en installation med minnet som utgångspunkt.
Ola Nilsson tar oss med på en guidad tur genom en lägenhet som hanminns den från mitten av 70-talet, en del av verkets fyra tidslinjer. En skissad planritning på en lägenhet i skala 1:1 ligger i form av en matta på golvet i Norrtälje konsthall. I skissen finns även möbler och inredning som bär spår på ändringar och justeringar gällande skala, storlek, placering och möblering, mm. Ritningen blir på så vis en form av anteckning och teckning som visar arbetsprocessen och ger en bild av minnets porositet. Interiörbeskrivningen blandas i uppläsningen med brev, nedskrivna drömmar och detaljerade planer för uppförandet av en trädgård, inspirerad av 1700-talets panteistiska trädgårdskonst.

Textljudverket Gränser och Övergångar tecknar ett porträtt av livets tillfälligheter och bräckliga konstruktion. De inbördes olika texterna frammanar parallella världar som sammantaget berättar om förändring, undermedvetna motiv, möjligheter, hinder och människans rörliga sinne. Uppbyggnaden av verket för tankarna till en labyrint vars rumsligheter har en grumlig och oklar relation. Utifrån konstverkets olika lager har det skapats en bok som kan läsas samtidigt som texten avlyssnas i rummet. I den framkommer arbetet med texten genom överstrykningar; versioner av det som blir originalet.

Verket är inspirerat av poeten och filosofen Edouard Glissants tankar om det han kallade för arkipelagiskt tänkande. I hans filosofi blir språkets strävan efter att benämna och befästa osäker, det drömda landet angränsar till det verkliga och en av frågeställningarna som bäddas in i Gränser och Övergångar handlar om vem vi är i förhållande till vem vi var.
Inspelning av textljudverket är gjort på Stockholms Konstnärliga Högskola våren 2015.
Inläsning av Jorun Kugelberg.
Ola Nilsson är född i Malmö och bor och arbetar i Stockholm. Han är utbildad på Konstfack och Kungliga Konsthögskolan och har ställt ut både enskilt och i grupp på bland annat Konsthall C och Fylkingen.
Varmt välkomna till pressvisning i närvaro av konstnären 18-20/10.
Kontakt och pressbilder: Helén Hedensjö, helen.hedensjo@norrtalje.se

Program
Konstjunta i Studion, pyssel för hela familjen: 21/10 kl 13-15
Lunchvisning:1/11, 15/11, 29/11 kl 12
Konstnärssamtal:15/11 kl 19-20 med Ola Nilsson och Christina Kullberg

Fri entré

 Klicka även på länken för mer information om våra program och utställnigar.

https://kultur.norrtalje.se/web/arena/norrtalje-konsthall

 Öppet: tis-tors 12-17, fre 11-16, lör-sön 12-16

Till Kultur och konst
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.