Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Aktuell utställning 10/6-3/9

The Queen Conch

Tilda Lovell

Tilda Lovell

 

Stängt den 29/5-9/6 för byte av utställning!

 

Varmt välkommen till vernissage i Norrtälje konsthall.
Lördag den 10/6 kl 13 invigs utställningen av Peter Cornell, konstskritiker, tidigare professor på Konstfack och Kungliga konsthögskolan.

Lunchvisningar, onsdag 14/6 samt 28/6 kl 12.
Sommarvisningar varje lördag kl 14 fram till 15/8
Introduktionsvisningar mån-fre kl 13 fram till 15/8

Tilda Lovell – The Queen Conch

Norrtälje konsthall är mycket stolta över att få presentera konstnären Tilda Lovell och hennes utställning The Queen Conch.

Tilda Lovell undersöker och intresserar sig för människans mörkaste skrymslen och vrår genom att närma sig något ursprungligt i oss själva.
I det ursprungliga finns bland annat våra drifter och instinkter så som sexualitet och våld, något som vi också har gemensamt med djuren.  
I Norrtälje konsthall kommer vi ledas in till en maritim värld fylld av ljud, ljus, skuggor, film, och skulpturer. Vi kommer bland annat möta en sittande vilande maskbeklädd gestalt täckt av snäckor, sjödjur, och fisk eller nogsamt skulpterade varelser, sjöjungfrur och figurer.

 

Tilda Lovell är född i Mölndal 1972 och bor numera i Stockholm och Berlin. Hon är utbildad i skulptur på Hovedskous målarskola i Göteborg och har en MFA i Fri konst från Kungliga konsthögskolan i Stockholm. Hon har bland annat deltagit i samlingsutställningar på Bonniers konsthall, Alma Löv, Borås skulptur Biennal, Turku Biennaale, Konst i ån 2016 Norrtälje. Hon har tilldelats ett flertal utmärkelser och stipendier som Bonnier Dahlin, Ragnar von Holten, Bernadotte Art Awards och statliga arbetsstipendier med flera. Hon finns representerad på Borås konstmuseum, Göteborgs konstmuseum, Malmö konstmuseum och Statens konstråd. Hon har samarbetat med Lars Bohman Gallery sedan 2004, numera Galerie Forsblom.

Utställning 10/6 - 3/9 2017

Fri entré

 Klicka även på länken för mer information!

https://kultur.norrtalje.se/web/arena/norrtalje-konsthall

 

För mer information och pressbilder kontakta; Helén Hedensjö, konstintendent Norrtälje konsthall, 0176-716 75, helen.hedensjo@norrtalje.se

Till Kultur och konst
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.