Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Ola Nilsson - Gränser och övergångar

Norrtälje konsthall. Nästa tillfälle: 19 nov kl. 12:00 Visa alla tider

Textljudverket Gränser och Övergångar tecknar ett porträtt av livets tillfälligheter och bräckliga konstruktion. Berättelsens nav består av en rundvandring i en 70-tals lägenhet. Interiörbeskrivningen blandas med brev, nedtecknade drömmar och detaljerade planer för uppförandet av en trädgård, inspirerad av 1700-talets  trädgårdskonst. De inbördes olika texterna frammanar parallella världar som sammantagna berättar om förändring, undermedvetna motiv, möjligheter, hinder. människans rörliga sinne och vad som skulle kunnat ha hänt under andra omständigheter. Uppbyggnaden av Gränser och Övergångar för tankarna till en eskapistisk radioteater, en labyrint vars rumsligheter har en grumlig och oklar relation.

 

Verket är inspirerat av poeten och filosofen Edouard Glissants tankar om det han kallade för arkipelagiskt tänkande. Frågan han utforskar är hur olika kulturer kan samexistera med sina polyfona röster och narrativ. I hans teorier blir språkets strävan efter att benämna och befästa osäker, det drömda landet angränsar till det verkliga. I Glissants förhandling om jaget via kollektivet, är dåtid och framtid förlagd i nuet.

 

Mer om evenemanget

Plats/lokal
Norrtälje konsthall
Tid
Kl. 12:00-16:00
Datum

Antal tillfällen: 13 st

Visa kalender
  • november: 19 21 22 23 24 25 26 28 29 30
  • december: 1 2 3
Arrangör
Norrtälje konsthall
Kontaktinformation
Adress
Galles gränd 7
761 30 Norrtälje
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.