Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Dags att ansöka om bidrag, lokaler och stipendium

Den 1 april är sista dagen för ansökan om föreningsbidrag, kulturstipendium och  nominera kandidater till vårt kulturpris. För ungdomar finns möjligheten och söka stipendium för ungdomsverksamhet. Även de föreningar som vill ansöka om lokaler till kommande läsår ska nu skicka in sina önskemål.

Ansökan om föreningsbidrag

Registrerade föreningar under kultur- och fritidsnämnden i Norrtälje kommun kan ansöka om kommunalt föreningsbidrag. Bidraget grundar sig på den verksamhet föreningen hade föregående kalenderår, om inget annat anges.

Ansökan görs digitalt i Interbook . Där hittar du även mer information och lathundar som beskriver hur du går tillväga för att ansöka om olika typer av föreningsbidrag.

Ansökan barn- och ungdomsstipendium

Ansökan om barn- och ungdomsstipendium kan göras via e-tjänst, gör din ansökan här. Ansökan ska innehålla en redovisning av verksamheten som motiverar varför föreningen borde tilldelas stipendium.

Ansökan kulturstipendium 

Kulturstipendium tilldelas personer som är födda eller verksamma i Norrtälje kommun eller som på annat sätt har anknytning till kommunen eller har utfört något för kommunen särskilt värdefullt. Kulturpriset består av ett diplom och en statyett samt 20 000 kr . Kulturstipendiet är ett ekonomiskt stöd och stipendiesumman på maximalt 40 000 kr, kan delas ut till en stipendiat, eller fördelas mellan flera. Se kriterierna för ansökan här.
Du kan söka via e-tjänst som öppnas 1 februari och stängs 1 april varje kalenderår. Gör din ansökan/nominering till kulturstipendium här.

Ansökan/ Nominering kulturpris

Kulturpriset delas ut för betydelsefulla insatser i Norrtälje kommuns kulturliv. Du kan nominera dig själv eller nominera enskild person eller grupp. Se kriterierna för ansökan/nominering här.
Du kan söka via e-tjänst som öppnas 1 februari och stängs 1 april varje kalenderår. Gör din ansökan/nominering till kulturpris här.

Ansökan om ungdomsstipendium "Snabb peng"

"Snabb peng" är ett stipendium för ungdomar i åldern 15-23 år som är bosatta i kommunen.

Stipendiet kan sökas för ungdomsinitiativ av olika slag inom Kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde; kultur, idrott, friluftsliv, demokrati och mötesplatser.

Stipendiesumman är på maximalt 5 000 kr och kan sökas när som helst under året.

Ansökan om Snabb peng görs via e-tjänst som du hittar här.

Ansökan om kommunala lokaler

 För att vara med i fördelningen av tider för längre perioder ska ansökan lämnas av förening senast 1 april.

Vid fördelning av tider prioriteras barn- och ungdomsföreningar som är registrerade som bidragsberättigade i Norrtälje kommun.

Blanketterna kommer att skickas ut till den adress er förening uppgivit hos Kultur och fritid.
För mer information om hyra av lokaler se sidan om kommunala lokaler.

 

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.