Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Varför behövs en vision?

Det är vi som bor och jobbar i Norrtälje kommun som själva skapar samhället vi bor i. Bilden av den önskade framtiden – visionen – är därför ett viktigt hjälpmedel för att kunna fatta bra beslut.

Visionen är den gemensamma framtidsbilden
Visionen blir ett redskap för att veta vart vi är på väg, så att vi vet att vi gör rätt saker i vår dagliga verksamhet för att Norrtälje kommun ska vara den kommun vi vill ha. Visionen ska skapa energi och stolthet. Allt arbete gentemot kommunens vision görs utifrån de värderingar som finns i kommunens värdegrund.

 

Att ha en gemensam vision att arbeta mot har fått större betydelse i arbetslivet i takt med att inte längre finns en tydlig ordergivning med många arbetsledare i en hierarkisk struktur. Den moderna organisationen består av individer som i hög grad bestämmer själva vad de ska göra och tar ett personligt ansvar för att deras arbete ligger i linje med de övergripande målen. Visionen fungerar då som en kompass. Visioner behövs därför alltmer för att styrningen av kommunala verksamheter ska kunna säkerställa de förväntade samhällseffekterna både på lång och kort sikt. Det är också viktigt att se visioner för vad de är – långsiktiga förhoppningar – inte sanning eller prognoser.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.