Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Förändringar på startsidan på norrtalje.se

Det händer många stora händelser i vår kommun och vill kunna kommunicera dem på olika sätt, vid olika tillfällen. Därför att vi utökat funktionaliteten och flexibiliteten på vår startsida.

En viktig del i vårt arbete med att erbjuda en bättre service till våra invånare är att snabbt nå ut med viktigt information. Vi använder ofta sociala medier som en del i det arbetet, men även norrtalje.se är en viktig kanal. För att lättare kunna anpassa vårt budskap för olika tillfällen har vi ökat möjligheterna för det på vår startsida. Syftet är inte att visa alla dessa delar på en och samma gång, utan tillfället ska avgöra vad som passar bäst för stunden. 

Navigering och sök är central

Vi vet genom våra användarundersökningar och analyser av besökarnas beteende på webbplatsen att de flesta besökare vill använda sök för att hitta information. Nästan hälften av våra besökare söker vi google och kommer direkt till rätt information därifrån. De som kommer direkt till vår startsida, väljer antingen att klicka direkt i menyn eller använder sökfunktionen som finns centralt på startsidan. Eftersom våra besökare efterfrågar just det, har vi behållit detta på startsidan. Det ska också vara snabbt och enkelt att hitta till våra målgrupper, där man kan få anpassad information, oavsett vilken verksamhet som utför arbetet. 

Akuta driftstörningar

När det sker någon akut driftstörning, såsom vattenläcka, snökaos eller liknande kan vi använda toppen av sidan till att informera om det. Den är sedan länge väldigt uppskattad och finns kvar i samma form. 

Viktiga nyheter som påverkar många invånare

Ibland händer det saker i kommunen som påverkar många människor på kort eller lång sikt. Vi har då ofta behov av att lyfta en sådan sak högt upp startsidan så att många ser den. Nu har vi större möjligheter att göra det. Tanken är att denna plats ska användas för viktiga saker, men som inte är lika akuta som exempelvis en vattenläcka. Den typen av information ska också kunna ligga kvar under längre.

Stora händelser eller verksamheter

Vi har nu möjligheten att lyfta händelser eller verksamheter inom kommunen på ett sätt som vi inte gjort tidigare. Det tar en större plats och kan färgsättas, vilket i sin tur gör att de uppmärksammas lättare. 

Framtidsprojekt

I en växande kommun som vår, sker ständigt stora projekt för att säkra servicen för framtiden. Det finns ett stort behov av att informera befintliga invånare om vad som sker inom respektive projekt. Även för att locka hit nya behövs information om den här typen av projekt. Det kan vara allt från stora byggprojekt, till utbyggnad av vägsystem eller liknande. Nu kan vi informera om våra framtidsprojekt direkt på startsidan. 

Puffar, nyheter och evenemang

Precis som tidigare kan vi jobba med att lyfta aktuella saker med puffar, nyheter och evenemang på startsidan. Evenemangen som visas på startsidan kommer från vår evenemangsdatabas som vi delar med turistnäringen och därmed visas inte bara det som arrangeras av kommunala verksamheter. Detta för att ge en bättre service för personer som både bor permanent och tillfälligt i kommunen. 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.