Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Evenemang på norrtalje.se

På norrtalje.se finns en evenemangskalender där vi samlar evenemang som arrangeras av kommunens olika verksamheter, olika typer av föreningar och företag i Norrtälje kommun. I maj 2016 får evenemangen ett nytt utseende.

Hur hittar Norrtäljebor något att göra? 

Inom programmet Superservice har vi frågat vår interna och externa referensgrupp om hur de hittar aktiviteter att göra inom kommunen. Resultat visar ganska tydligt att de flesta gör det genom att söka via Google, se på Facebook, läsa tidningen eller höra via andra. Undersökningen visar också att olika personer söker ganska specifikt. En del är ute efter aktiviteter för barn, medan andra är mer ute efter en visst typ såsom sport eller kultur. När på dygnet man söker varierar väldigt mycket, likaså hur lång framförhållning man har i sitt letande. 

Norrtalje.se är en marknadsföringskanal för olika typer av möten och arrangemang som kommunen genomför. Det är viktigt att information om evenemangen finns samlade på ett ställe, så att man enkelt kan hitta tillbaka. Men med tanke på de svar som undersökningen gav, så är denna kanal just nu, inte alltid tillräckligt. Om man är mån om att nå så många besökare som möjligt är det viktigt att också marknadsföra evenemanget i andra kanaler och leda besökaren till norrtalje.se där det kan finnas mer information. Kommunens webbplats är väl anpassad för att information ska hittas via externa sökmotorer. Andra kanaler kan vara sociala medier såsom exempelvis Facebook och Twitter. Det kan vara Norrtelje tidning eller affischering som andra exempel. 

Tekniken bakom gör att vi kan nå fler

För att publicera och hantera evenemang använder sig kommunen av en tjänst som heter Basetool. Turistnäringen i Roslagen använder samma tjänst, vilket gör att vi väldigt enkelt kan publicera evenemangen på både Visitroslagen.se och på norrtalje.se, utan att behöva skapa evenemanget flera gånger. Även kommunens App hämtar evenemang från samma källa.

Basetool är en tjänst där föreningar och företag kan skapa konto och marknadsföra sina evenemang i flera olika kanaler. Denna teknik gör det möjligt att utan någon stor personell insats marknadsföra många olika aktiviteter som kan vara intressanta för de som bor i eller besöker kommunen. Kommunen kan därmed jobba för att fler ser norrtalje.se och appen som en naturlig ingång till att hitta något att göra. En bra service som kommunen kan erbjuda invånarna. 

Nytt utseende på evenemang

Under första veckan i maj 2016 kommer vi att lansera ett nytt utseende på evenemangen när de presenteras på norrtalje.se. Evenemangen ses på flera platser och utseendet uppdateras på alla. Det är möjligt att se ett urval av evenemang på följande platser:

  • Startsidan - här visas de i tiden närmast kommande evenemang. Här visas alla evenemang oavsett vem de vänder sig till eller vem som arrangerar. 
  • Målgruppsidor - här visas de i tiden närmast kommande evenemang som vänder sig till den målgrupp man besökt. Det kan exempelvis vara evenemang anpassade för barn eller företagare. 
  • Platser - här visas de i tiden närmast kommande evenemang som sker på den platsen eller anläggningen. Det kan exempelvis vara Konsthallen, Norrtälje stadsbibliotek eller liknande plats i kommunen. 

I denna typ av lista kan man bestämma hur många som ska visas, men normalt är det tre stycken åt gången. En länk i botten leder till den fullständiga listan med evenemang. Det nya utseendet på dessa blir: 

Bättre möjlighet att själv hitta

Under menyalternativet Se & Göra finns alternativet Evenemang. Den visar alla evenemang som är publicerade på norrtalje.se. I den nya designen ökar vi möjligheten för varje besökare att själv hitta det som passar bäst. Det kan vara att man är på besök i kommunen en viss dag och då vill hitta evenemang som sker just då. Eller så vill man hitta baserat på målgrupp, såsom exempelvis barn. Ett tredje alternativ är att hitta baserat på vad evenemanget för typ. Exempelvis sport, musik, utställning osv. Vet man vad man exakt letar efter kan man skriva ett ord som gör att listan minskas. Det nya utseende med möjlighet att filtrera ser du nedan. 

Om du valt att filtrera på exempelvis målgrupp, ser det ut så här: 

Informationen runt evenemanget blir tydligare

När du klickar på ett enskilt evenemang har vi också förbättrat hur informationen om evenemanget presenteras. Det viktigaste som vad det är, plats, datum och tid presenteras tidigt. 

Se ett exempel på ett evenemang nedan:

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.