Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Personuppgifter

Norrtälje kommun behandlar många uppgifter om privatpersoner och företag. Här kan du läsa om vad en personuppgift är, hur vi behandlar personuppgifter och vilka rättigheter du har.

Vad är en personuppgift?

En personuppgift är all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en levande fysisk person. Det betyder att om det av en registrerad uppgift direkt eller indirekt framgår vem uppgiften rör så är det en personuppgift. Exempel på personuppgifter kan vara namn, adress och personnummer, men även en bild eller ett ärendes diarienummer kan vara en personuppgift.

Att behandla en personuppgift

Med behandling av personuppgifter menas i princip allt som går att göra med uppgifterna. Det kan till exempel vara att samla in, registrera, lagra, samköra eller skriva ut uppgifterna.

Det finns flera lagar och förordningar med regler om hur behandling av personuppgifter får göras. Reglernas syfte är att skydda människor mot att deras personliga integritet kränks när personuppgifter behandlas. Generella regler finns i personuppgiftslagen (1998:204)

Personuppgifter som behandlas i våra tjänster

När du skickar e-post, lämnar synpunkter eller använder våra e-tjänster på webbplatsen lagras och behandlas dina personuppgifter i syfte att Norrtälje kommun ska kunna nå dig när vi svarar på din fråga. Enligt personuppgiftslagen får vi inte registrera dina uppgifter utan ditt godkännande. Genom att du använder våra e-tjänster godkänner du att Norrtälje kommun lagrar och behandlar dina uppgifter.

Om du saknar fullständigt personnummer och har ett så kallat samordningsnummer ska du inte använda våra e-tjänster som kräver e-legitimation. Det samma gäller om du har skyddade personuppgifter. 

Dina rättigheter

Kommunen är personuppgiftsansvarig för den behandling av personuppgifter som görs i kommunens verksamhet. Personuppgifter hos kommunen behandlas för olika ändamål beroende på inom vilken verksamhetsgren behandlingen görs. Kommunen är skyldig att på din begäran rätta, blockera och utplåna uppgifter (28 § PUL).

Du har rätt att få veta vilka personuppgifter som rör dig som kommunen behandlar. Denna information kan du få kostnadsfritt en gång om året. För att få informationen skickar du in en underskriven begäran om information enligt 26 § personuppgiftslagen. Din ansökan skickas till den förvaltning eller bolag som har behandlat dina personuppgifter.

Information om personuppgiftslagen

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.