Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Vill du erbjuda plats åt en praktikant?

Det här behöver du som arbetsgivare tänka på vid praktik.

Hur hjälper vi i kommunen till?

Norrtälje kommun är en länk mellan medborgare och arbetsmarknaden. Vi vet att ni arbetsgivare fyller en oerhört viktig roll. Era arbetsplatser ger möjlighet till medborgare att prestera, utvecklas och bli självförsörjande. Arbetssökande som haft kontakt med socialförvaltningen behöver arbetslivserfarenhet och målet är att hjälpa dem till egen försörjning och därmed en integrering in i samhället. För många är praktik ett första steg in i arbetslivet. Det ger färska referenser och erfarenhet som kan vara avgörande för en anställning.

Norrtälje kommun är den största arbetsgivaren i kommunen. Där finns möjligheter för arbetssökande att hitta en lämplig plats att praktisera på. Inom näringslivet finns det även många spännande branscher som kan behöva en praktikant. Norrtälje kommun erbjuder er en praktiksamordnare som rekryterar och ger stöd till arbetsgivare och praktikant, och även gör regelbundna uppföljningar. Under praktiktiden är praktikanten försäkrad genom kommunen.

Vem är praktikanten?

Det kan vara Norrtälje kommuns ungdomar i åldersgruppen mellan 16-25år, vuxna personer som befinner sig utanför arbetsmarknaden och nyanlända som behöver förstärka det svenska språket. Det är en målgrupp som behöver pröva på något nytt, stärka självförtroendet, höja tidigare baskunskaper och få färska referenser. Det blir en väg in till samhället och närma sig ett arbete och egen försörjning.

Vilka är arbetsplatserna?

Det viktigaste är att det finns möjlighet att ta emot praktikanter. Det kan vara privata företag, ideella organisationer och offentliga sektorn.

Önskvärda arbetsuppgifter?

Att arbetet innehåller enklare sysslor, som inte kräver gedigen utbildning/förkunskap. Att arbetsplatsen alltid är bemannad. Praktikanten får inte lämnas med eget ansvar, utan behöver ordinarie personal tillgänglig ifall frågor uppstår.

Hur lång är praktiken?

En praktik är som praxis tre månader, dagtid under vardagar. Tiderna bestäms efter överenskommelse.

Vad tjänar jag på det?

• Avlastning i ert dagliga arbete på sikt.
• Möjlighet att testa individen, innan ni funderar på en anställning och genom det skapa en lugnare introduktion.
• Ni gör en väldigt god samhällsmässig insats
• Möjligheten till att finna en oslipad diamant.

Frågor/funderingar kring anställningsstöd?

Om intresse för en anställning blir aktuellt under praktiken är praktiksamordnaren behjälplig att ta reda på om rätt till anställningsstöd via arbetsförmedlingen finns.

 

Kontakt
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.