Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Så här uträttar du ditt ärende via e-tjänsten Mittbygge

Innan du startar e-tjänsten och uträttar ditt ärenden behöver du ställa i ordning de bilagor som ska bifogas och laddas upp i e-tjänsten. Är dina bilagor i pappersformat kan du skanna in dem och spara som PDF innan du laddar upp dem i e-tjänsten.

Vilka är bilagorna?

För att få reda på vilka bilagor du ska bifoga med ditt ärende behöver du öppna upp den guide för den åtgärd du avser att söka lov för. När du öppnat guiden väljer du det steg i guiden som heter "Bilagor som behövs i din ansökan/anmälan". Finns inte en guide som avser just din åtgärd är du välkommen att höra av dig till Kontaktcenter.

Behöver du beställa en nybyggnadskarta?

Kartan används som underlag till den situationsplan du ska bifoga din ansökan. Läs mer om de olika kartorna och gör din beställning via länken Beställning av nybyggnadskarta.

När bilagorna är iordningställda!

 • När du klickar på e-tjänsten Mittbygge förflyttas du till Mittbygges webbplats där tjänsten startar.

 • Du loggar in med e-legitimation. Första gången du använder en av tjänsterna öppnas sidan ”Mina uppgifter” där du kan komplettera med personliga uppgifter. Här anger du även om du vill få återkoppling i ditt ärende via mobilen eller e-post.

 • Du klickar dig vidare genom att välja typ av tjänst och läser därefter igenom vår lokala information innan du starta tjänsten

 • Du klickar dig vidare genom att följa guidningen på varje sida i e-tjänsten. Du kan också avbryta och spara ett påbörjat ärende.

 • För att fortsätta med ditt sparade ärende loggar du in och väljer samma tjänst som ditt ärende avsåg. Här väljer du att fortsätta din ansökan.

 • Om du inte kan slutföra ett återupptagit ärende måste du spara om det. Om inte tas det automatiskt bort.

 • När du är klar signerar du med samma e-legitimation varvid innehåll och bifogade bilagor skickas automatiskt till bygg- och miljökontoret.

 • När ärendet har kommit in till bygg- och miljökontoret får du en bekräftelse via mobilen eller e-post, beroende på vilket alternativ du har valt.

 • Så snart något händer i ditt ärende kommer du att aviseras på samma sätt.

 • För att se vad som har hänt i ditt ärende efter en avisering loggar du in och klickar på länken ”Mina ärenden”. Där hittar du ditt ärende och meddelanden från bygg- och miljökontoret.

 • Om du väljer att uträtta ditt ärende via e-tjänst ska du inte skicka in blankett för samma ärende med posten.

Om du har frågor

Hör av dig till Kontaktcenter om du har frågor eller efter två arbetsdagar inte har fått bekräftelse på att ditt ärende har tagits emot.  

Läs mer om de olika loven
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.