Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Avgift och abonnemang

Vi uppdaterar sidan löpande med fler frågor och svar så snart vi har ny information som kan vara intressant för dig att känna till.

Kommer avgiften för sophämtning förändras när matavfallsinsamling införs?
Vilken avgift för sophämtningen du kommer att betala om du sorterar ut matavfallet eller inte kan vi i dagsläget (augusti 2017) inte svara på då avfallstaxan för 2018 förväntas beslutas i kommunfullmäktige i slutet av 2017. 

Kommer jag behöva betala extra för det separata kärlet för matavfallet?

Nej, kärlet och leveransen av kärlet till din fastighet kommer att ingå i ditt abonnemang.

När börjar hämtning av matavfall hos mig?

Under höstan 2018 börjar insamlingen och införs områdesvis. I vilken ordning respektive område kommer att få sina matavfallskärl för att börja sortera är inte bestämt än. Du kommer få information i god tid innan insamling av matavfall börjar i ditt område.

När och hur ofta hämtas matavfallet?

Matavfallet från småhus hämtas samtidigt som de vanliga soporna (restavfallet), det vill säga vanligtvis varannan vecka. Vissa abonnemang har hämtning oftare på sommaren och då hämtas även matavfallet oftare. Efter att avfallstaxan för 2018 är beslutad kan vi svara på om matavfallet kan hämtas oftare för de som har sophämtning var fjärde vecka. 
Här kan du läsa vad som gäller specifikt för verksamheter/flerbostadshus

Kan jag få matavfallet hämtat varje vecka?

Småhus kan inte få matavfallet hämtat varje vecka året runt, hämtningen följer intervallen i de sopabonnemang som finns att välja på. Efter att avfallstaxan för 2018 är beslutad kan vi svara på om matavfallet kan hämtas oftare för de som har sophämtning var fjärde vecka. Verksamheter/företag och flerbostadshus som har mycket matavfall kan däremot få hämtat oftare än varannan vecka.

Kommer veckodagen då mina sopor hämtas att ändras?
Det kan bli en förändring av hämtdagar när vi börjar samla in matavfall hösten 2018, det meddelas i så fall i god tid.

Till fler frågor och svar kring matavfallsinsamlingen

Till Avfall och återvinning
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.