Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Etiketter till latrinkärl

Du som har abonnemang för latrinhämtning behöver alltid fästa en klisteretikett på ditt kärl när du ställer ut det för hämtning.

Etiketter får du hemskickade. Du får lika många etiketter som antal kärl som ingår i ditt latrinabonnemang. Förutom etiketter för ordinarie hämtningar får du 2 etiketter om du skulle behöva beställa extra latrinhämtning. 

Om etiketten

  • Du fäster en etikett på varje kärl när de ställs ut för hämtning
  • Etiketten klistras på lockets ovansida så att streckkoden kan avläsas
  • Om kärlet saknar etikett hämtas det inte
  • Om uppgifterna på etiketten inte stämmer - hör av dig till Kontaktcenter 

Varför behövs etiketterna? 

Etiketten knyter kärlet till din fastighet. Den latrin som hämtas vid din fastighet komposteras i vår våtkompost och används därefter som växtnäring till jordbruket. Ett krav för att få använda den kompostera latrinen till jordbruket är att det finns möjlighet att spåra eventuella föroreningar. Med hjälp av etiketten kan vi vid behov spåra föroreningar. 

Tänk på att latrinkärlet endast får innehålla toalettavfall. Det får alltså inte innehålla sanitetsbindor, tamponger, våtservetter, stomipåsar, plast, saneringsvätska eller andra material.

Vid frågor

Har du funderingar kring etiketterna - hör gärna av dig till Kontaktcenter 

Till Avfall och återvinning
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.