Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Lämna avfall som företagare på återvinningscentral (ÅVC)

Företagare kan lämna mindre mängder avfall på någon av våra återvinningscentraler mot en avgift. Här kan du se vilka avgifter som gäller och beställa företagskort för betalning.

Vem kan lämna?

Som småföretagare kan du lämna sorterat avfall på våra återvinningscentraler mot en avgift. Max tillåten totalvikt för fordon på återvinningscentralerna är 3,5 ton. Kommer du med större lastbil kan du lämna avfallet på någon av våra avfallsanläggningar. Här hittar du våra avfallsanläggningar.

Betalning

Du kan antingen betala per besök eller köpa ett företagskort. Om du återkommande besöker återvinningscentralen är det både praktiskt och ekonomiskt fördelaktigt för dig att köpa ett företagskort. Det finns två olika företagskort, klippkort och elektroniskt.

Alla som kommer i bil med företagsbeteckning (inte tjänstebil) eller som har släpkärra med företagsbeteckning behöver betala en avgift. Även bilar, småbussar och pick-ups som uppenbarligen nyttjas i tjänst behöver betala en avgift. Anledningen till att företag inte lämnar avfall kostnadsfritt är att hushållen finansierar återvinningscentralerna genom taxan för sophämtning. 

Görla återvinningscentral

Om du vill lämna avfall på Görla återvinningscentral används elektroniskt företagskort, med det registrerar du ditt besök på återvinningscentralen och faktureras i efterskott månadsvis utifrån antal besök. Ansökan för att få ett sådant kort görs direkt på Görla och du får kortet på plats.

Salmunge och Häverö återvinningscentral 

Om du vill lämna avfall på Salmunge eller Häverö återvinningscentral används fortfarande den gamla varianten av företagskort, klippkort. Vid besök ska kortet klippas av personal innan avlämning sker. Här beställer du företagskort (klippkort) för återvinningscentral. 

Avgifter

Vid varje besök får 3 kubikmeter avfall lämnas oavsett om du betalar för engångsbesök eller med företagskort. 

Engångsbesök
450 kronor inklusive moms och 360 kronor exklusive moms. 
Faktura skickas efter att du lämnat avfallet.

Företagskort (elektroniskt) 
Gäller endast på Görla återvinningscentral. 
Kortet beställs och fås på Görla och faktureras i efterskott månadsvis utifrån antal besök.

Företagskort (klippkort) laddat med 10 besök
3 520 kronor inklusive moms och 2 600 kronor exklusive moms.
Gäller på alla våra återvinningscentraler men främst på Salmunge och Häverö.
Kortet beställs via blankett här ovan och faktureras i förskott.

Personbilsdäck på fälg
100 kronor/däck inklusive moms och 80 kronor/däck exklusive moms.
Faktura skickas efter att du lämnat däcken.

Vad får lämnas och inte?

Här kan du se vad du kan lämna på återvinningscentralen. Som företagare gäller dock att däck med fälg inte ingår i avgiften utan debiteras separat, se avgifter ovan. Du får inte lämna farligt avfall och vattenbaserad färg. Som företagare måste du själv ta kontakt med auktoriserat företag som tar hand om den typen av avfall.

Hur avfallet ska lämnas

Avfallet ska sorteras och läggas i avsedd behållare eller på avsedd plats. Vet du inte riktigt vad som ska kastas var finns det personal som gärna hjälper dig till rätta. Avfall som är förpackat i säckar eller kartonger måste tömmas ur i containrarna, det får alltså inte slängas förpackat. Det är för att personalen ska kunna se att inget är felsorterat vilket skulle innebära ökade behandlingskostnader.

Till Avfall och återvinning
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.