Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Samhällsvetenskap - beteende

Är du intresserad av andra människor? Tycker du det är spännande att analysera ditt och andra människors beteende? Då är inriktningen beteendevetenskap på samhällsvetenskapsprogrammet något för dig.

Beteende

Här får du kunskaper i psykologi, sociologi, kommunikation och ledarskap. Ämnen som ger dig en ökad förståelse för människors agerande såväl i grupp som på individnivå. Vi ger dig kunskaper om hur vi kan påverka och påverkas av omgivningen, integrerar, kommunicerar och leder varandra.

Hos oss utvecklar du din förmåga att se helheter och samband, att analysera, diskutera och utvärdera. Du läser ämnen som ger dig en större förståelse för dig själv och andra människor. Vi ger dig även möjligheten att utveckla din egen ledarskapsförmåga.

På arbetsmarknaden är förståelsen hur människor agerar och reagerar en nyckelkompetens. Inriktningen beteendevetenskap är ett högskoleförberedande gymnasieprogram och utbildningen ger dig en bred behörighet för att studera vidare. Exempel på yrken som utbildningen i förlängningen kan leda till är bland annat psykolog, lärare, kurator, socionom, jurist, personvetare, polis eller kriminalvårdare.

 

Poängplan i korthet

Gymnasiegemensamma ämnen

1150 p

 

Programgemensamma karaktärsämnen

300 p

 

Individuellt val

200 p

 

Gymnasiearbete

100 p

 

Inriktning Beteendevetenskap

450 p

 

- Programfördjupning

300 p

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.