Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Samhällsvetenskap

Vill du förstå mer om vad det är som påverkar vårt samhälle och oss människor? På samhällsvetenskapsprogrammet får du förståelse för omvärlden samtidigt som du förbereder dig för vidare studier.

Lektion på ekonomiprogrammet
Det är ett brett allmänbildande program med roliga ämnen som ger behörighet till det mesta av vidare studier.

- Johanna & Natalie

På samhällsvetenskapsprogrammet får du lära dig om samhällsutveckling och ideologier i Sverige och världen, vad som påverkar politik och ekonomi och varför det uppstår konflikter. Du får lära dig att söka, sammanställa och kritiskt granska information. Programmet riktar sig till dig som är intresserad av samhällsfrågor och politik och som tycker om att diskutera, ifrågasätta och argumentera.

På programmet kan du välja mellan två inriktningar:

Inriktningen samhällsvetenskap ger dig fördjupade kunskaper i geografi och historia, religion och samhällskunskap. Du lär dig hur till exempel globalisering, nationalism, etnicitet, religion och genus (kön) betyder när det gäller makt och ekonomiska villkor.

Att förstå hur människor agerar och reagerar är en nyckelkompetens på arbetsmarknaden. I inriktningen beteendevetenskap fördjupar du dig i psykologi, kommunikation och samspelet mellan människor.

 

Poängplan i korthet

Gymnasiegemensamma ämnen

1150 p

 

Programgemensamma karaktärsämnen

300 p

 

Individuellt val

200 p

 

Gymnasiearbete

100 p

 

Inriktning Beteendevetenskap

450 p

 

- Programfördjupning

300 p

 

Inriktning Samhällsvetenskap

450 p

 

- Programfördjupning

300 p

 
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.