Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Samhällsvetenskap FLEX

Till läsåret 2017/2018 startar samhällsvetenskapsprogrammet på Rodengymnasiet sin särskilda inriktning för elever med diagnos inom autismspektrum.

Samhällsvetenskap Flex

För vem?
Samhällsvetenskap FLEX är anpassad för dig som har en diagnos inom autismspektrum, t.ex. Aspergers syndrom eller autism. Verksamheten passar dig som vill gå ett högskoleförberedande program, men behöver tydlighet, struktur och ett lugnt sammanhang för att orka med skoldagen.

FLEX står för att verksamheten är flexibel, med lite större möjligheter att välja kurser inom programmet, jämfört med de andra inriktningarna av samhällsprogrammet.

Var?
Våra lokaler ligger i en avskild del av Rodengymnasiet, i samma flygel som matsalen men med egen ingång utifrån. Här finns fyra klassrum, några grupprum, ett uppehållsrum, kapprum och toaletter. Det finns även möjlighet att äta lunch i ett mindre rum, för dig som har svårt att äta i matsalen.

Hur?
Klassen kommer att ha ett hemklassrum, där den mesta undervisningen sker. Som elev kommer du att ha en egen arbetsplats. Lärarna från samhällsvetenskapsprogrammet kommer dit och undervisar, och en mentor kommer dessutom att vara knuten till klassen och finnas med under hela skoldagen.
Till hösten tar vi emot tio elever i årskurs 1. De kommande åren kommer vi att ta emot tio nya elever per år, så att vi så småningom har tre årskurser med tio elever i varje.

FLEX-kurser
Inom samhällsvetenskap FLEX kommer du att läsa de kurser som ingår i inriktningen samhällsvetenskap. Du kommer dessutom att kunna väja två av åtta olika kurser som programfördjupning, och ytterligare två kurser som individuellt val. Det ger möjlighet att kombinera en utbildning som till stor del passar just dig. Du kan t.ex. välja matematik, webutveckling och programmering om du är intresserad av att vidareutbilda dig inom IT.
Se programstrukturen för samhällsvetenskapsprogrammet FLEX nedan.

Hur gör jag för att söka?
Du söker via gyantagningen.se. Centrala elevhälsan i Norrtälje kommun kommer att göra urvalet om det finns mer än tio sökande. Om du blir antagen kommer du att bjudas in till ett möte tillsammans med dina vårdnadshavare redan innan skolstarten, så att du får möjlighet att berätta sådant som är bra för oss att veta för att vi ska kunna stötta dig på bästa sätt.
Välkommen med din ansökan!

Poängplan i korthet

Gymnasiegemensamma ämnen

1150 p

 

Programgemensamma karaktärsämnen

300 p

 

Individuellt val

200 p

 

Gymnasiearbete

100 p

 

Inriktning Samhällsvetenskap Flex

450 p

 

- Programfördjupning

300 p

 
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.