Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Handel och administration

På vårt program får du arbeta med entreprenörskap, marknadsföring, detaljhandel, företagsförsäljning och näthandel.  På programmet får du lära dig att se helheten och praktisera dina teoretiska kunskaper. Du får kompetensen för att börja jobba direkt efter gymnasiet samtidigt som du läser kurserna för att kunna plugga vidare, om du hellre vill det.

Handelsprogrammet Rodengymnasiet
Det är en skön atmosfär mellan lärare och elever, och så är det på hela Roden - det är sjukt kul att gå till skolan. Det bästa med handelsprogrammet är att vi får förbereda oss för arbetslivet och bygga upp självförtroendet.

- Esma

Här får du kunskap om arbete inom detalj- och partihandel, om försäljning och logistik, marknadsföring, produktkunskap, inköpsarbete, branschkunskap, kundservice och affärsutveckling. Exempel på yrken som du kan arbeta inom efter utbildningen är säljare, inköpare eller egen företagare med nätbutik eller "vanlig" butik.

Under utbildningen ingår minst 15 veckors praktik ute på en arbetsplats. Vi har flera internationella samarbeten för att du ska få möjligheten att genomföra en del av utbildningen utomlands. Bland annat erbjuder vi praktikplatser på IKEA i Skottland, en bra merit när du söker jobb efter studenten.

Under utbildningen får du även arbeta med konceptet Ung Företagsamhet, där du under ett läsår startar, driver och avvecklar ett företag.

Om du vill läsa vidare efter Handels- och administrationsprogrammet har du möjlighet att fortsätta studera på yrkeshögskola. Du har också möjlighet att läsa kurser för att få grundläggande behörighet till högskolan.

Poängplan i korthet

Gymnasiegemensamma ämnen

600 p

 

Programgemensamma karaktärsämnen

400 p

 

Individuellt val

200 p

 

Gymnasiearbete

100 p

 

Inriktning Handel och service

500 p

 

Programfördjupning

700 p

 
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.