Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Estetiska programmet - media

Vill du arbeta skapande med digitala medier? På det estetiska programmet/media får du utveckla förmågan att kommunicera med digitala verktyg. Ljud, bilder och berättande står i centrum för utbildningen.

Estetik och media

Estetiska programmet riktar sig till dig som är nyfiken och kreativ. Vi tror att du vill skapa själv, uppleva och tolka. Du bör också kunna ta ansvar när du ska producerar själv.

Estet-media är en medieutbildning med inriktning mot journalistik, reklam och information. Du arbetar praktiskt med att göra film, radioprogram, fotografi, webbsidor och trycksaker. Du lär dig förmedla genomtänkta budskap på ett kreativt sätt. Du studerar bildbehandling och layout. Vi arbetar med programvaror som Photoshop, Indesign, Illustrator, Premiere, Wordpress och Weebly.

Vi reflekterar kring de mediala budskapen som finns överallt omkring oss. Tillsammans tittar vi på egna och andras arbeten och diskuterar kvalitet och tolkningar. Vi berör områden där estetik har en viktig roll, som kulturvetenskap, historia, teknikutveckling och kommunikation. Eftersom utbildningen är högskoleförberedande får du prova på både ett konstnärligt och ett vetenskapligt förhållningssätt.

Efter examen från programmet har du kunskaper för högskolestudier inom främst de konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena.

   
Poängplan i korthet  
Gymnasiegemensamma ämnen                                        1150 p 
Programgemensamma ämnen 150 p
Individuellt val 200 p
Gymnasiearbete 100 p
Inriktning Estetik och media 400 p
- Programfördjupning 500p
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.