Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Ekonomi

Är du intresserad av ekonomi inom samhälle och företag? Vill du lära dig hur företag och organisationer fungerar, men också hur det juridiska systemet är uppbyggt, både i Sverige och internationellt? Då passar Rodengymnasiets ekonomiprogram dig.

Ekonomi Rodengymnasiet
"De flesta lärarna på Ekonomi har lång erfarenhet och är bra på att lära ut. Att jag valde Roden är det bästa valet jag har gjort."

- Emma & Josefin

Vårt ekonomiprogram ger dig chans att bli diplomerad gymnasieekonom. Vårt arbetssätt efterliknar högskolestudier så du är väl rustad för fortsatt högre utbildning, men du kan också välja att gå direkt ut i arbetslivet efter programmet. Exempel på yrken där ekonomiprogrammet utgör en bra grund är ekonomiassistent, banktjänsteman, civilekonom eller jurist.

Vill du komplettera med språk har vi också ett utbyte med Tyskland som är Sveriges största handelspartner, och läser du tyska har du möjlighet att göra din kvalificerade yrkesorientering där.

Under år 3 får du tillsammans med din grupp genom Ung Företagsamhet (UF) starta, driva och avveckla ett företag under läsåret. Ni utvecklar en affärsidé och skriver en affärsplan. Att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktik ger många nya och användbara erfarenheter för framtiden.

 

Poängplan i korthet

Gymnasiegemensamma ämnen

1250 p

Programgemensamma karaktärsämnen

350 p

Individuellt val

200 p

Gymnasiearbete

100 p

Inriktning Ekonomi

300 p

- Programfördjupning

300 p

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.