Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Gottsta förskola

Välkommen till Gottsta förskola

Vår förskola erbjuder en stor gård i en lugn omgivning. Vi har stora gräsytor, cykelytor och en liten skogsdunge runt knuten. Här utvecklas barn och pedagoger tillsammans med varandra.

I vår verksamhet utgår vi ifrån barnens intressen och nyfikenhet. Det ska vara tryggt, roligt och lärorikt. Därför arbetar vi aktivt med värdegrunden så att alla ska känna sig trygga och bli respekterade för den de är.

Vi har en tillåtande atmosfär med professionella pedagoger som möter varje barn utifrån dess förutsättningar. Här ges alla möjlighet att växa till självständiga individer med kunskaper och färdigheter för livet. Vi lär genom att försöka, undersöka, förundras, fantisera, uppleva och dra egna slutsatser, enskilt och tillsammans med andra.  

Gemensamma arbetssätt och styrdokument för förskolan

Gottsta förskola har fyra avdelningar:

  • Karlavagnen för barn ett till två år
  • Klotet för barnen två till fyra år
  • Kometen för barnen två till fyra år
  • Kosmos för femåringarna

På varje avdelning bildar förskollärare och barnskötare ett arbetslag som verkar för barnens utveckling, omsorg och lärande.

Avdelningarna samarbetar och alla som arbetar hos oss känner alla barn. På Gottsta förskola finns en arbetslagsledare som har ett nära samarbete med rektor. Vi har lokaler med en yta på ungefär 850 kvadratmeter. 

På förskolan jobbar ett ekonomibiträde i köket, som serverar mat och en lokalvårdare som ser till att det är rent i våra lokaler.

Förskoleområde

Gottsta förskola tillhör Hallstavik östa förskoleområde.
Alla förskoleområden

På Gottsta förskola använder vi oss av föräldraaktiv inskolning. Det innebär att du som vårdnadshavare är med barnet på förskolan. Vi lägger tillsammans med dig upp en plan. Inskolningen brukar ta ungefär två veckor och vi vill att du som förälder är med på förskolan de tre första dagarna, ibland fler.

Föräldraaktiv inskolning innebär att barnet får träna på att delta i verksamheten, inte på att lämnas. Det innebär också att du som vårdnadshavare, tillsammans med ditt barn, får en inblick i verksamheten och får tid att lära känna oss på förskolan.

Kontakt